ABB sponsrar elbilsrally: ”Det gäller att inte köra för fort”

Dela den här texten:

ABB Rally Elbilsrally

Kraft- och automationsteknikföretaget ABB sponsrar i helgen ett elbilsrally som går av stapeln mellan Danmark och Sverige. Det speciella med rallyt är inte köra så fort som möjligt – utan så energisnålt det bara går, något som passar företaget och dess profil alldeles utmärkt.

Rallyt startar i Frederiksberg, Köpenhamn, och går sedan vidare via Helsingör, Helsingborg och Landskrona till Malmö för målgång. I städerna längs vägen bjuds det på olika tävlingsmoment för deltagarna och på underhållning för allmänheten som kommer och tittar.

I Malmö avslutas tävlingen med en stor prisutdelning.

”Det gäller att inte köra för fort”

ABB finns i över 100 länder och sysslar med kraft- och automationsteknik. Man jobbar med allt från energi och industri till transport och infrastruktor, där syftet kan vara att till exempel minimera miljöpåverkan. Ett elbilsrally passar därför företaget riktigt bra.

– Den som kommer längst på minst förbrukad energi vinner, så det gäller att inte köra för fort, berättar Jenny Mitell, produktchef på ABB.

Jenny kommer själv att köra rallyt i en av elbilarna.

– Den bästa hastigheten ligger på runt 60 km/h och man får heller inte köra för sakta för då kan man bli diskad. Det handlar om eco-driving, jämn körning utan för stora inbromsningar, berättar hon.

ABB sponsrar också tävlingen med välbehövliga snabbladdare som finns på plats på rallyt för att ladda bilarna.

– Det är en laddare på 20 kW, så det tar ungefär en halvtimma till en timma att ladda varje bil, beroende på hur mycket ström som finns kvar i bilens batteri, förklarar Jenny Mitell.

ABB är med i årets största elbilsrally

ABB sponsrar elbilsrally

Fler nyheter:

Vill du ha fler sponsorer, öka sponsorintäkterna och skapa långsiktiga samarbeten?

Läs handboken Hållbar sponsring skriven av Magnus Berglund och Frans Fransson.

Tips: Prenumerera på Allt om sponsrings nyhetsbrev!


Behöver du hjälp med att förbättra ditt arbete med sponsring? Läs mer under Rådgivning.


Dela den här texten: