pontus wernbloom betsson

Betsson värvar Pontus Wernbloom som ny ambassadör

Fotbollsproffset Pontus Wernbloom blir ny ambassadör för det svenska spelbolaget Betsson. Wernbloom, som nyligen lade fotbollskorna på hyllan, blir en del av spelbolagets fortsatta satsning på fotboll och svensk idrott. Betsson samarbetar sedan tidigare med Christian ”Fimpen” Eklund inom hockeyn och Jonas Björkman för tennis och padel.

Pontus Wernbloom som valde att avsluta sin karriär i IFK Göteborg, har hunnit med att vara utlandsproffs i nederländska AZ Alkmaar, ryska CSKA Moskva och PAOK i Grekland. Nu väntar ett nytt jobb som samarbetspartner med Betsson där Pontus bland annat kommer ingå i bolagets aktivering kring fotboll, men även sponsring av idrott och egna contentproduktioner.

– Det här blir mitt första riktiga jobb någonsin. Drömmen vore ju att få göra samma roliga grejer som Betsson gjort med Fimpens Resa fast för fotboll. Men exakt vad vi kommer göra tillsammans vill jag inte avslöja, jag är nu mest taggad på få att börja prata fotboll istället för att spela, säger Pontus Wernbloom i ett pressmeddelande från spelbolaget.

– Vi har länge letat efter en fotbollsspelare med stort hjärta och humor, men också någon som passar bra med våra övriga ambassadörer och är engagerad i allt vi gör. Fotboll är onekligen den största bettingsporten och tillsammans med Wernbloom kommer vi fortsätta skapa branschens bästa content, säger Robin Olenius PR-chef på Betsson.

Redan nu kan man se Pontus Wernbloom testa sina första dagar på Betsson. I sociala medier får man följa en trevande Pontus träffa sina nya ”kollegor” på kontoret.

Vill du ha fler sponsorer, öka sponsorintäkterna och skapa långsiktiga samarbeten?

Ta en titt på handboken Hållbar sponsring skriven av Magnus Berglund och Frans Fransson. Boken finns att köpa både hos Adlibris och Bokus.

Tips: Prenumerera på Allt om sponsrings nyhetsbrev!

Dela den här texten: