SkrotSmart sponsring Charlie

Därför går SkrotSmarts sponsring till motorsportens ungdomar

SkrotSmart vill ge plats för en engagemangsbaserad sponsring som direkt gör samhällsnytta och även skapar medvetenhet kring hållbarhet och metallåtervinning.

– Vår målgrupp och vår verksamhet har många kopplingar till motorsport. Motorsporten fångar många ungas intresse, men är en tuff sport att finansiera när unga talanger vill satsa på utveckling, berättar företaget i ett pressmeddelande.

Man fortsätter:

– Därför engagerar vi oss i unga talanger som vill utvecklas och inspirera andra till en aktiv fritid och skapa medvetenhet som ger en hållbar samhällsutveckling tillbaka. Det är SkrotSmarts nya sponsringspolicy.

Så är SkrotSmarts sponsringspolicy

SkrotSmart tar nu ett nytt grepp kring sitt sponsringsengagemang med inriktning mot samhällsnytta, hållbarhet och att pusha för en aktiv fritid för ungdomar. SkrotSmarts sponsringsmål är, enligt företaget själva, att ha en tydlig koppling till ett eller flera av huvudområdena:

  • Ungas fritid för att bidra till en meningsfull fritid för unga i bred mening
  • Stötta unga talanger utveckling för unga talanger med stora ambitioner
  • Ungas medvetenhet för hållbarhet för att bidra till att unga får insikt kring metallåtervinning och det cirkulära samhället

De motorsportsutövare mellan 13 år och 23 år som bolaget valt att sponsra inom Speedway, RallyX, Folkrace och Rally.

Speedway är första sporten att bli sponsrad

Först ut att bli sponsrad av ”Team SkrotSmart” är Charlie Netz, 13 år från Eskilstuna Smederna Speedway, Ungdom 85 cc-klassen.

– När man träffar Charlie ser man glöden och glädjen till hans sport, lysa i ögonen. Charlie började tidigt att intressera sig för motorsport och fick sin första motocross när han var 4 år, en sport han snabbt nådde framgång i och som blev till en livsstil för crossfamiljen där både pappa och en duktig kusin fanns med på träningar och tävlingar, beskriver SkrotSmart i samband med nyheten om deras nya sponsring.

De fortsätter:

– Det är något speciellt med den där killen, är något hans föräldrar och team fått höra vid sidan om banorna. Men tävlingsglädjen fick en nytändning när Charlie testade Speedway på Eskilstunas arena där Smederna håller till. Han fick genast en stor känsla för sporten och visade tidigt talang genom att vinna över ledande speedwayförare. Hans talang, prioriteringsförmåga i kurvor och tempo har redan uppmärksammats stort, och nu är Charlie 13 år uttagen till landslaget för att tävla i EM och VM i Danmark och Tyskland i sommar.

SkrotSmart är stolt över att kunna stötta Charlie Netz utveckling och välkomnar alla att följa hans resa.

– Jag är jätteglad för detta, och pappa med. Jag kommer gå ”All-In” och längtar nu tills tjällossning så jag kan träna på speedwaybanan igen, säger en sprudlande Charlie Netz.

Vill du ha fler sponsorer, öka sponsorintäkterna och skapa långsiktiga samarbeten?

Ta en titt på handboken Hållbar sponsring skriven av Magnus Berglund och Frans Fransson. Boken finns att köpa både hos Adlibris och Bokus.

Tips: Prenumerera på Allt om sponsrings nyhetsbrev!

Dela den här texten: