Ishockey hockey

Ishockey-VM 2022 sponsras av Unibet – så säger oddsen inför mästerskapet

Idag fredag 13 maj inleds ett nytt världsmästerskap i ishockey. Enligt odds från Unibet, som är officiell sponsor till ishockey-VM, finns två klara guldfavoriter – men Sverige är inte en av dessa.

Unibet är ny officiell sponsorpartner till ishockey-VM. Avtalet innefattar bland annat tillgång till reklamytor och utökade varumärkesrättigheter. Och lagom till nedsläpp kan spelbolaget presentera de senaste oddsen inför turneringen, som lutar åt en repris på förra årets final.

Både regerande mästarna Kanada och värdnationen Finland står nämligen i vinnaroddset 3.75. De finska lejonen kommer till turneringen med vind i seglen efter att ha bärgat ett historiskt guld under vinterspelen i Peking.

Ingen medaljkamp för Sverige

Sverige har många blickar på sig efter förra årets praktfiasko då laget misslyckades att ta sig vidare från gruppspelet för första gången sedan 1985. Men trots en stark backuppsättning med NHL-förstärkning från Rasmus Dahlin, Adam Larsson och Oliver Ekman Larsson blir det ingen medaljkamp.

Enligt oddsen får Sverige lämna turneringen innan semifinalerna ska avgöras.

– Det mest sannolika scenariot är att Sverige tar sig vidare från gruppen, men åker ut i kvartsfinalen. Det hade nog krävts ytterligare ett par offensiva förstärkningar om Sverige ska gå riktigt långt. Men för den som vågar tro på guld står vinnaroddset just nu i knappa sju gånger pengarna, säger Henrik Holm, spelexpert på Unibet, i ett pressmeddelande.

Närmsta utmanare till guldfavoriterna är Tjeckien med 5.50 i odds. Förväntningarna på förra årets bronsmedaljör USA är desto lägre. Ett spel på att amerikanerna kammar hem slutsegern ger hela 16 gånger pengarna.

Hockey-VM 2022 spelas i Helsingfors och Tammerfors, Finland.

Vill du ha fler sponsorer, öka sponsorintäkterna och skapa långsiktiga samarbeten?

Ta en titt på handboken Hållbar sponsring skriven av Magnus Berglund och Frans Fransson. Boken finns att köpa både hos Adlibris och Bokus.

Tips: Prenumerera på Allt om sponsrings nyhetsbrev!

Dela den här texten: