Team Teknos

Teknos skapar Team Teknos – ska visa upp morgondagens färgstarkaste idrottare

Teknos har hittat sporten som en marknadsföringskanal och presenterar nu Team Teknos, en sportsatsning med åtta sportstjärnor från olika idrotter.

För att lyckas som elitidrottare krävs ett hållbart liv, det vill säga att både idrottssatsningen och privatlivet fungerar, med en hemmamiljö som en plats där de kan återhämta sig, men också få energi. Därför vill vi på Teknos vara med och bygga ett hållbart liv tillsammans med morgondagens idrottsstjärnor.

Aktivering med Patrick Ekwall och Susanne Bäckström

Teamet kommer dels exponera Teknos logotyp på olika sätt, de kommer agera som Teknos ambassadörer och de kommer även dyka upp i en del av företagets marknadsföringsmaterial under året. Bland annat kommer Patrick Ekwall göra en intervjuserie och målaren Susanne Bäckström besöker idrottarna och hjälper de skapa ett trivsamt hem.

– Denna sportsatsning känns nytänkande och rolig. Vi vill bygga morgondagens idrottsstjärnor samtidigt som de lyfter vårt varumärke på ett personligt och kreativt sätt, r, säger Martin Karlsson, Säljchef på Teknos avdelning för Konsument- och måleriprodukter i ett pressmeddelande.

Han fortsätter:

– Det kommer också lyfta en stor stolthet internt inom bolaget att vi samarbetar med dessa idrottare. Vi välkomnar dem alla stort till att jobba med oss på Teknos och vi ser fram emot ett innehållsrikt år.

Vilka ingår i TEAM TEKNOS?

Teknos presenterar stolt teamet som innehåller följande namn: 

Elvira Öberg – skidskytte. Elvira debuterade i världscupen 2019 och har sedan dess visat vad hon går för. På OS i Peking 2022 tog hon hela två individuella silvermedaljer och en guldmedalj i stafett. 

Simon Pettersson – diskus. Simon blev oväntat men inte otroligt nog silverhjälte i somras då han tog OS-silver i Tokyo och gick rakt igenom rutan till alla TV-tittare i Sverige. 

Frida Westman – backhoppning. Frida skrev backhoppningshistoria under årets OS i Peking då hon var den första svenska backhopparen i ett olympiskt spel på 28 år, och den första kvinnliga någonsin. I sin första världscupsäsong slutade hon totalt som nummer 13.  

Julia Engström – golf. Julia är en professionell golfare som vunnit Ladies European Tour 2 gånger och hon blev utsedd till Rockie of the Year 2018 då hon rankades bäst av alla tjejer födda på 2000-talet. 

Axel Elmblad – orientering. Axel kommer från Gnosjö och tävlar för Bredaryds SOK, han går 4:e året på orienteringsgymnasiet i Eksjö men har redan haft stora framgångar inom sporten, bland annat blev han dubbel juniorvärldsmästare i orientering i somras och har sedan tidigare 6 SM-guld.   

Truls Möregårdh – bordtennis. Truls tog Sverige med storm då han tidigare i år vann ett VM-silver i bordtennis, sedan dess har vi sett honom i flera TV-program för att tala om sina framgångar och sitt speciella rack. 

Alexander Öhgren – bordtennis. Alexander började spela bordtennis på golvet under pingisbordet när han var liten. Nu tillhör han världseliten sedan 10 år tillbaka med flera internationella medaljer och har deltagit på två Paralympiska spel.

Stina Källberg – bordtennis. Stina är en lovande stjärna inom bordtennisen och representerade Sverige i förra årets olympiska spel i Tokyo. 

Teknos önskar dem alla lycka till med årets sportsliga utmaningar och hoppas att sponsorskapet ska hjälpa dem växa ytterligare, kommunicerar företaget.

Vill du ha fler sponsorer, öka sponsorintäkterna och skapa långsiktiga samarbeten?

Ta en titt på handboken Hållbar sponsring skriven av Magnus Berglund och Frans Fransson. Boken finns att köpa både hos Adlibris och Bokus.

Tips: Prenumerera på Allt om sponsrings nyhetsbrev!

Dela den här texten: