Unibet Magnus Carlsen

Unibet och Magnus Carlsen förlänger samarbetet med 2 år

Kindred Groups varumärke Unibet förlänger sponsoravtalet med världens bästa schackspelare, den femfaldige världsmästaren Magnus Carlsen. Samtidigt fortsätter koncernen sitt samarbete med den norska schackklubben Offerspill som Magnus Carlsen grundat.

Dessa samarbeten, blir enligt spelbolaget, en viktig del i Kindreds långsiktiga ambition att ha noll procent intäkter från osunt spelande 2023.

– Vi ser en stor potential i att involvera den bästa schackspelaren genom tiderna som global ambassadör i kampen mot osunt spelande, säger Nils Andén, Chief Commercial Officer, Kindred Group.

Han utvecklar:

– Det är också naturligt för oss att samarbeta med Offerspill, Norges största schackklubb. Detta samarbete är en viktig del i att öka kunskapen om schack som en spännande global sport samtidigt som vi engagerar oss i det norska samhället.

Ser liknelser mellan toppidrott och spelande – att veta sina begränsningar

2014 var Unibet den första speloperatören som införde odds på schack. Det var samma år som Magnus Carlsen försvarade sin VM-titel för första gången.

– Precis som jag satt ett offensivt mål i att bli den första schackspelaren i världen att nå ratingtalet 2 900, har Kindred som den första globala speloperatören tagit sig an en ambition om noll procent intäkter från kunder med osunt spelbeteende. Det är en ambition jag gärna bidrar till och ett budskap som jag står bakom, säger Magnus Carlsen, femfaldig världsmästare.

Han fortsätter:

– I toppidrott handlar det om att tänja på gränserna, men samtidigt känna till sina begränsningar och veta när man ska sluta. Samma sak är viktigt när du spelar – du måste ha kontroll och veta när du ska sluta, säger Carlsen.

Offerspill är Norges största schackklubb

Genom åren har Kindred sponsrat ett antal internationella turneringar och stora mästerskap. Magnus Carlsen grundade Offerspill 2019 och har varit Unibetambassadör sedan 2020. Samma år tecknade Offerspill och Kindred ett samarbetsavtal.

Idag är Offerspill Norges största schackklubb med 400 medlemmar.

– Under de senaste två åren har Offerspill gjort en imponerande insats för att lyfta den norska schackscenen till en ny nivå, inte minst under pandemin. En sådan satsning kräver finansiering och vi är stolta över att bidra i det avseendet. Samtidigt blir klubben ett hjälpmedel för att främja vårt budskap om säkerhet, hållbarhet och ansvar inom underhållningsbaserat spelande, avslutar Nils Andén.

Foto: Markus Sæter

Vill du ha fler sponsorer, öka sponsorintäkterna och skapa långsiktiga samarbeten?

Ta en titt på handboken Hållbar sponsring skriven av Magnus Berglund och Frans Fransson. Boken finns att köpa både hos Adlibris och Bokus.

Tips: Prenumerera på Allt om sponsrings nyhetsbrev!

Dela den här texten: