Team Atea utökas – företaget växlar upp samarbetet med svensk friidrott

Atea firar 10 år som sponsor till Svenska Friidrottsförbundet och utökar satsningen med ytterligare tre individavtal, samtidigt som samarbetet med Michel Tornéus fortsätter.

Team Atea.

– Atea har under många år stöttat Svensk Friidrott och några av våra absolut bästa friidrottare. Det har varit mycket värdefullt för såväl förbundet som för de aktiva som har kunnat fokusera ordentligt på sin satsning, säger Karin Torneklint, förbundskapten för det svenska friidrottslandslaget.

Hon fortsätter:

– Att Atea nu väljer att bli sponsor till några av dagens största stjärnor är väldigt roligt. Jag är övertygad om att Atea, Svensk Friidrott och ambassadörerna i Team Atea har många spännande år framför sig tillsammans.

Utökar Team Atea till fyra idrottare

I den nya laguppställningen har Atea valt att samarbeta med; Daniel Ståhl (diskus), Khaddi Sagnia (längdhopp), Michel Tornéus (längdhopp) och Sofie Skoog (höjdhopp).

– De fyra talangerna som vi har valt att stötta representerar en bra mix av både framtidshopp och erfarenhet. Vi tror på dem och deras kapacitet att prestera när det gäller, säger Mia Nyqvist, sponsoransvarig Atea.

Atea är officiell sponsor till Svenska Friidrottsförbundet sedan 2007. Samarbetet inkluderar bland annat engagemang i Friidrottsgalan, Finnkampen SM-milen och Friidrotts SM.

Emma Green tackar för sig

När Emma Green nu har bestämt sig för att lägga höjdhoppsskorna på hyllan så är det med stolthet som Atea ser tillbaka på de 10 år under vilka de har haft nöjet att sponsra henne och hennes fantastiska karriär.

– Det har varit imponerande att på nära håll få följa en person som både är stark friidrottsligt och som även står upp för sina åsikter på ett tydligt sätt. Det rimmar väl med Ateas värderingar och vi vill tacka henne för att vi fått vara med på hennes resa, säger Magnus Sallbring, HR- och marknadsdirektör Atea.

Stefan Olsson på Svenska Friidrottsförbundet är en av de personer som följt Emma på nära håll under hennes tid som aktiv.

– Emma har haft en väldigt lång och framgångsrik karriär och när hon nu avslutar den vill jag och hela friidrottssverige passa på att tacka henne för alla fantastiska insatser, önska lycka till med nya projekt och utmaningar, samt hoppas att vi på olika sätt får glädje av hennes erfarenheter i framtiden, säger Stefan Olsson, generalsekreterare Svensk Friidrott.

Emma själv är tacksam över det stöd som Atea har gett henne under åren som gått.

– Atea har stöttat mig under både med- och motgångar, vilket betyder mycket. Som alla vet så är vägen till målet inte alltid spikrak och det krävs en hel det hårt arbete. Atea förstår vad som krävs för en bra prestation. Tusen tack för all er energi, säger Emma Green.

Vill du ha fler sponsorer, öka sponsorintäkterna och skapa långsiktiga samarbeten?

Ta en titt på handboken Hållbar sponsring skriven av Magnus Berglund och Frans Fransson. Boken finns att köpa både hos Adlibris och Bokus.

Tips: Prenumerera på Allt om sponsrings nyhetsbrev!

Dela den här texten: