Unibet blir huvudsponsor till Allsvenskan och Superettan

Dela den hÀr texten:
Dersim Sylwan, General Manager Sverige för Kindred Group, Mats Enquist, Generalsekreterare Svensk Elitfotboll och Henrik TjÀrnström, VD Kindred Group.

Svensk Elitfotboll skriver avtal med Kindred Group om att via varumÀrket Unibet bli huvudsponsor till Allsvenskan och Superettan. Avtalet avser ett sex Är lÄngt samarbete frÄn den 1 januari 2020.

VÀrdet Àr initialt 900 miljoner kronor, med en option pÄ ytterligare sex Är vilket om den utlöses skulle ge ett totalt avtalsvÀrde pÄ 1,8 miljarder.

Svenska Spel har varit fotbollens huvudsponsor sedan 1934 men kommer för Svensk Elitfotbolls del inte att förnyas efter 2019.

– Vi har bara bra saker att sĂ€ga om samarbetet genom Ă„ren tillsammans med Svenska Spel. Vi Ă€r vĂ€ldigt tacksamma över allt som Svenska Spel har gjort för elitfotbollen. Vi ser ocksĂ„ fram emot att slutföra den nuvarande avtalsperioden pĂ„ bĂ€sta sĂ€tt tillsammans, sĂ€ger Mats Enquist, Generalsekreterare i Svensk Elitfotboll

– NĂ€r Svenska Spel valde att inte förnya avtalet pĂ„ för oss acceptabla villkor blev vi tvungna att se oss om pĂ„ marknaden. Vi Ă€r jĂ€tteglada att vi kunde hitta den hĂ€r lösningen med Unibet och vi ser fram emot ett gemensamt samarbete.

Unibets sponsring av Allsvenskan och Superettan gÀller frÄn 2020

Svenska Spel fortsÀtter sitt engagemang inom Svenska Fotbollförbundet och inom Elitfotboll Dam, men efter 2019 tar Unibet över som huvudsponsor för Allsvenskan och Superettan.

– Sveriges Riksdag har beslutat att öppna upp den svenska spelmarknaden för konkurrens och Svensk Elitfotboll stĂ„r för en betydande del av spelobjekten i Sverige. Svenska Fotbollförbundet tog initiativ till spel pĂ„ fotbollsmatcher som sedan lades över i det statliga spelbolaget. Sedan 1934 har man haft ett unikt samarbete med fotbollen som under vissa perioder till exempel innebar styrelseposter hos varandra, sĂ€ger Lars-Christer Olsson, ordförande i Svensk Elitfotboll.

Han fortsÀtter:

– Samarbetet omfattade sĂ„vĂ€l satsningar pĂ„ att forma svensk talangutveckling i nĂ€ra samarbete med förbund och klubbar som Ă„tgĂ€rder mot spelfusk och spelberoende. Riksdagsbeslutet medför att nya aktörer fĂ„r möjlighet att verka i Sverige och tidigare samarbetsformer omprövas.

Tre fokusomrÄden i sponsorskapet

Avtalet med Kindred Àr enligt parterna en av de största satsningarna pÄ svensk idrott nÄgonsin. Avtalet löper över sex Är, med option pÄ ytterligare sex Är, med ett initialt vÀrde pÄ 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt vÀrde pÄ 1,8 miljarder.

Sponsorskapet sker genom Kindreds varumÀrke Unibet, dÀr ambitionen Àr att kanalisera engagemanget inom frÀmst tre omrÄden:

  • Att bidra till att utveckla svensk elitfotboll sportsligt
  • Att möjliggöra för elitfotbollsfamiljen att ge tillbaka mer till samhĂ€llet genom att ge mer pengar till klubbarnas CSR-satsningar
  • Att fortsĂ€tta bekĂ€mpa matchfixning genom utökade samarbeten

Unibet: “Vi Ă€r vĂ€ldigt stolta och glada”

Samarbetet börjar gÀlla den 1 januari 2020. Det har en mÄlbild om att utveckla den svenska elitfotbollen till att vara bland de frÀmsta ligorna i Europa.

– Vi Ă€r vĂ€ldigt stolta och glada över att ha ingĂ„tt detta historiska avtal med Svensk Elitfotboll om att bli huvudsponsor för Allsvenskan och Superettan. Avtalet innebĂ€r en betydande och lĂ„ngsiktig satsning pĂ„ svensk idrott. Vi har i 20 Ă„rs tid kĂ€mpat för att fĂ„ möjlighet att bidra till utvecklingen av svensk fotboll. Vi glĂ€ds idag Ă„t att fĂ„ ingĂ„ detta samarbete, sĂ€ger Dersim Sylwan, General Manager Sverige för Kindred Group.

Utöver ersÀttningen klubbarna fÄr för sponsorskapet sÄ kommer det Ärligen att avsÀttas över 25 miljoner kronor för olika utvecklingsprojekt. Totalt uppgÄr ersÀttningen till 150 miljoner kronor Ärligen.

Fler nyheter:

Vill du ha fler sponsorer, öka sponsorintÀkterna och skapa lÄngsiktiga samarbeten?

Ta en titt pÄ handboken HÄllbar sponsring skriven av Magnus Berglund och Frans Fransson. Boken finns att köpa bÄde hos Adlibris och Bokus.

Tips: Prenumerera pÄ Allt om sponsrings nyhetsbrev!

Dela den hÀr texten: