Svenska Spel förlänger med Elitfotboll Dam

Lennart Käll, Annika Grälls, Linda Wijkström och Erik Strand.

Svenska Spel fortsätter sponsra Elitfotboll Dam (EFD) och förlänger och förstärker avtalet om huvudsponsorskapet. Det nya samarbetet är värt 145 miljoner kronor, en ökning med drygt 60 procent jämfört med nuvarande avtal. Samarbetet gäller från nu till och med 2023.

– Genom vår satsning säkrar vi en fortsatt positiv utveckling för svensk damfotboll, samtidigt som vi säkrar långsiktiga värden för Svenska Spel. Jag är stolt över att Svenska Spel nu kan fortsätta som exklusiv huvudsponsor för Elitfotboll Dam ytterligare sex år, säger Lennart Käll, vd på Svenska Spel.

Totalt värde: 145 miljoner kronor

Svenska Spel har haft ett samarbete och partnerskap med svensk fotboll sedan 1934 och det nuvarande samarbetsavtalet med EFD tecknades 2014. Värdet på det nya avtalet med EFD ökar med drygt 60 procent, från 90 miljoner kronor till 145 miljoner kronor för hela avtalstiden.

– Historiskt! Det är det enskilt största avtalet för svensk damelitfotboll någonsin på 145 miljoner kronor. Genom förlängning av avtalet, samt en extra satsning på damfotbollen, med Svenska Spel har vi lyckats skapa bättre förutsättningar för klubbarna i Damallsvenskan och Elitettan. På både kort och lång sikt, säger Annika Grälls, ordförande Elitfotboll Dam.

Även samarbetet med SvFF förlängs till och med 2023.

EFD: Samarbetet mellan Svenska Spel och EFD möjliggör bland annat:

  • Certifiering av spelar- och ledarutveckling
  • Stärka och utveckla klubbarnas organisationer
  • Svenska Spel F-19 serien
  • Utökad satsning på Damallsvenskan TV
  • Fortsätta driva frågor om jämställdhet och lika villkor
  • Utökade insatser för att motverka matchfixning och utbildning för att motverka spelproblem

Vill du ha fler sponsorer, öka sponsorintäkterna och skapa långsiktiga samarbeten?

Ta en titt på handboken Hållbar sponsring skriven av Magnus Berglund och Frans Fransson. Boken finns att köpa både hos Adlibris och Bokus.

Tips: Prenumerera på Allt om sponsrings nyhetsbrev!

Dela den här texten: