ATG ny huvudsponsor till SHL

Dela den hÀr texten:

SHL ATG

ATG och SHL (Svenska Hockeyligan) har i dag undertecknat ett samarbetsavtal som strÀcker sig över 3 Är. HÀstsportens spelbolag tar över efter det att förhandlingarna med Svenska Spel inte landat tidigare i Är. Sponsorskapet ska anvÀndas för marknadsaktiviteter runt om i landets arenor.

– Ett slagskott i krysset för bĂ„de travsporten och ATG. Det hĂ€r samarbetet förenar tvĂ„ av Sveriges största folksporter och det finns redan flera naturliga beröringspunkter mellan hockey och trav, sĂ€ger Sten Andersen marknadschef pĂ„ ATG.

Svenska Spel och SHL för lÄngt ifrÄn varandra

I slutet av juni meddelade Svenska Spel att man inte förlÀnger sitt sponsoravtal med SHL.

– Vi har förhandlat om ett nytt avtal i ungefĂ€r ett Ă„rs tid, sa Svenska Spels vd Lennart KĂ€ll. MĂ„lsĂ€ttningen har frĂ„n bĂ„da parter varit att hitta formerna för ett fortsatt samarbete. TyvĂ€rr ligger vi och SHL alldeles för lĂ„ngt ifrĂ„n varandra i vĂ€rderingen av sponsorrĂ€ttigheterna och vi vĂ€ljer dĂ€rför att avsluta samarbetet, förklarade han.

Avtalet löpte ut den 30 juni och samarbetet slutade gÀlla omedelbart.

  – Vi har haft ett nĂ€ra och bra samarbete med SHL i drygt tvĂ„ decennier, ett samarbete som har varit vĂ€rdefullt och utvecklande för bĂ„da parter. Ishockey Ă€r en av vĂ„ra mest folkkĂ€ra och engagerande idrotter, en position som SHL i allra högsta grad har varit med att befĂ€sta och utveckla. Jag vill tacka SHL för samarbetet och önskar dem all lycka och framgĂ„ng i deras fortsatta arbete för att utveckla svensk ishockey, kommenterade Lennart KĂ€ll.

ATG tar över

HÀstsportens spelbolag ATG Àr ny huvudsponsor och lyftar aktiviteter i Karlstad som ett gott exempel pÄ samarbetet mellan trav och ishockey.

– Vi har mĂ„nga gemensamma möjligheter och utmaningar. Vi vill bĂ„da skapa en engagerande upplevelse och mötesplats för sport och spel, bĂ„de lokalt och nationellt. PĂ„ varje ort det finns ett SHL-lag sĂ„ finns en nĂ€rliggande travbana. I Karlstad till exempel har travbanan och hockeyn redan skapat lyckosamma gemensamma event. Denna typ av samarbete ska vi nu fördjupa, förklarar Sten Andersen.

Det nya samarbetsavtalet innebÀr bland annat att ATG kommer att kunna synas och ha marknadsaktiviteter pÄ samtliga SHL-arenor.

“Tillsammans gĂ„r vi mot en spĂ€nnande framtid”

– Vi Ă€r vĂ€ldigt glada över samarbetet med ATG. Det finns fĂ„ sporter som har sĂ„ starka kopplingar som hockeyn och travsporten. Listan kan göras lĂ„ng över hockeyprofiler som Ă€r involverade i travsporten och spel pĂ„ hĂ€star. Tillsammans med ATG ska vi vĂ€xa oss Ă€n starkare, skapa en bĂ€ttre arenaupplevelse och locka fler kunder till bĂ„de SHL och ATG, sĂ€ger Jörgen Lindgren, vd SHL,

Avtalet strÀcker sig över tre Är med option pÄ förlÀngning.

– BĂ„da parter ser lĂ„ngsiktigt pĂ„ samarbetet. I en framtida licensmarknad dĂ€r lika villkor rĂ„der kan ATG och SHL skapa helt nya och skrĂ€ddarsydda spelupplevelser för vĂ„ra gemensamma kunder. Tillsammans gĂ„r vi mot en spĂ€nnande framtid, sĂ€ger Sten Andersen.

ATG ny huvudsponsor till SHL

Fler nyheter:

Vill du ha fler sponsorer, öka sponsorintÀkterna och skapa lÄngsiktiga samarbeten?

Ta en titt pÄ handboken HÄllbar sponsring skriven av Magnus Berglund och Frans Fransson. Boken finns att köpa bÄde hos Adlibris och Bokus.

Tips: Prenumerera pÄ Allt om sponsrings nyhetsbrev!

Dela den hÀr texten: