ABB sponsrar elbilsrally: ”Det gäller att inte köra för fort”

ABB Rally Elbilsrally

Kraft- och automationsteknikföretaget ABB sponsrar i helgen ett elbilsrally som går av stapeln mellan Danmark och Sverige. Det speciella med rallyt är inte köra så fort som möjligt – utan så energisnålt det bara går, något som passar företaget och dess profil alldeles utmärkt.

Rallyt startar i Frederiksberg, Köpenhamn, och går sedan vidare via Helsingör, Helsingborg och Landskrona till Malmö för målgång. I städerna längs vägen bjuds det på olika tävlingsmoment för deltagarna och på underhållning för allmänheten som kommer och tittar.

I Malmö avslutas tävlingen med en stor prisutdelning.

”Det gäller att inte köra för fort”

ABB finns i över 100 länder och sysslar med kraft- och automationsteknik. Man jobbar med allt från energi och industri till transport och infrastruktor, där syftet kan vara att till exempel minimera miljöpåverkan. Ett elbilsrally passar därför företaget riktigt bra.

– Den som kommer längst på minst förbrukad energi vinner, så det gäller att inte köra för fort, berättar Jenny Mitell, produktchef på ABB.

Jenny kommer själv att köra rallyt i en av elbilarna.

– Den bästa hastigheten ligger på runt 60 km/h och man får heller inte köra för sakta för då kan man bli diskad. Det handlar om eco-driving, jämn körning utan för stora inbromsningar, berättar hon.

ABB sponsrar också tävlingen med välbehövliga snabbladdare som finns på plats på rallyt för att ladda bilarna.

– Det är en laddare på 20 kW, så det tar ungefär en halvtimma till en timma att ladda varje bil, beroende på hur mycket ström som finns kvar i bilens batteri, förklarar Jenny Mitell.

ABB är med i årets största elbilsrally

ABB sponsrar elbilsrally

Vill du ha fler sponsorer, öka sponsorintäkterna och skapa långsiktiga samarbeten?

Ta en titt på handboken Hållbar sponsring skriven av Magnus Berglund och Frans Fransson. Boken finns att köpa både hos Adlibris och Bokus.

Tips: Prenumerera på Allt om sponsrings nyhetsbrev!

Dela den här texten: