Sponsor gör hockeyskola gratis: ”Ett ypperligt tillfälle att kunna hjälpa till”

Almtuna IS Markona hockeyskola

Uppsalaklubben Almtuna IS har skrivit ett nytt sponsoravtal med anläggningsföretaget Markona och samarbetets allra största ljuspunkt är att alla barn mellan 4 och 7 år erbjuds att delta i klubbens hockeyskola gratis.

Debatten huruvida ishockey är en ”överklassport” eller inte tog ny fart när SVT:s hockeyexpert Mikael Renberg nyligen uttalade sig i Hockeykväll Special:

– Jag tror att framtiden är att klubbarna börjar tillhandahålla utrustning. Idag har ju ishockey blivit en överklassport. Det är inte många ensamstående föräldrar som har råd att låta sina barn spela ishockey.

Hockeyallsvenska Almtuna IS har under flera år arrangerat hockeyskola för de yngre och precis som i alla andra klubbar har det kostat pengar att delta i verksamheten. Men nu blir det ändring på det, tack vare en sponsorsatsning.

Gratis hockey för barn mellan 4-7 år

Klubbens nya avtalet med Markona innebär att att alla barn mellan 4 och 7 år ges möjlighet att prova på att spela ishockey, oavsett ekonomiska förutsättningarna.

– Vi är såklart väldigt glada och stolta över den satsning som Markona gör för de allra yngsta. Vi tror att med detta så får även de barnen som idag inte spelar chansen att testa hockey och kanske nå sina drömmar, kommenterar Almtuna IS klubbchef Andreas Klingberg.

Att ta socialt ansvar är viktigt för Markona

Säsongspremiär för Almtuna IS Hockey- och Nybörjarskridskoskola är första helgen i oktober i Gränby Ishall. I hockey- och nybörjarskridskoskolan får barnen under lekfulla former lära sig att åka skridskor, hantera klubba och puck, grundläggande spelregler och förstås att vara en bra lagkamrat.

– Att satsa på hockeyskolan går hand i hand med hur Markona vill synas och arbeta, säger Maria Andersson, VD för Markona. Socialt ansvar är viktigt för oss och vi vill satsa på barn och ungdomar. Därför ser vi detta som ett ypperligt tillfälle att kunna hjälpa till.

Hon fortsätter:

–  Hockey är en relativt dyr sport, vilket gör den oåtkomlig för många. Vi tycker att alla barn ska få chansen att prova på ishockey.


Almtuna IS hockeyskola blir gratis tack vare Markona

Vill du ha fler sponsorer, öka sponsorintäkterna och skapa långsiktiga samarbeten?

Ta en titt på handboken Hållbar sponsring skriven av Magnus Berglund och Frans Fransson. Boken finns att köpa både hos Adlibris och Bokus.

Tips: Prenumerera på Allt om sponsrings nyhetsbrev!

Dela den här texten: