Kärcher ger Dakar Rally miljövänlig biltvätt

x6lwe9pvpmrqttcfb702

Efter de stora framgångarna med Kärchers tvättdepåer på de fyra senaste Dakar Rally, kommer den tyska rengöringsspecialisten, för femte året i rad, vara officiell leverantör till rallyt 2016. Dessutom sponsrar företaget KTM-teamet och Mini X-Raid-teamet.

Som global marknadsledare inom rengöringsteknik kommer Kärcher säkerställa att fordonen hålls rena genom att sätta upp tvättdepåer med extra kraftfulla högtryckstvättar och grovdammsugare för vått och torrt från den professionella serien på två bivacker i Salta (Argentina) och Uyuni (Bolivia).

Miljön i fokus

Kärchers teknik för Dakar 2016 gör det möjligt för vattenbesparingar på nästan 80% jämfört med traditionell biltvättning med vattenslang och svamp. Dessutom är högtrycksrengöring ett miljövänligt alternativ till att använda kemikalier och leder till ett bättre slutresultat på mycket kortare tid. Vid tvättdepåerna kommer avloppsvattnet omsorgsfullt att samlas upp och återvinnas för miljöns skull.

Servicen var mycket uppskattad under de förgående tävlingarna av Dakar Rally. 2015 blev ca 2000 tävlings- och supportfordon tvättade i tre Kärcher-depåer längs vägen och på detta sätt bidrar Kärcher till säkerheten för racingförarna.

Stödet visade också effektiviteten i bolagets utrustning även under tuffa förhållanden.

Alfred Kärcher GmbH & Co. KG är en världsomspännande koncern med över 9600 anställda i 60 länder och agenter som täcker snart samtliga nationer.

Kärcher rengör Dakar Rally 2016

Vill du ha fler sponsorer, öka sponsorintäkterna och skapa långsiktiga samarbeten?

Ta en titt på handboken Hållbar sponsring skriven av Magnus Berglund och Frans Fransson. Boken finns att köpa både hos Adlibris och Bokus.

Tips: Prenumerera på Allt om sponsrings nyhetsbrev!

Dela den här texten: