Team Centric möjliggör för idrottare att satsa på sin idrott – Niclas Skarne ny medlem i laget

IT-företaget Centric har lanserat ett sponsringsprogram där de ska hjälpa åtta unga idrottare i Sverige och Norge att nå sina drömmars mål. Nu plockar satsningen in tyngdlyftaren Niclas Skarnes i sitt gäng. Tidigare finns badmintonspelaren Daniel Ojaäär i teamet.

Under våren startade företaget satsningen ”Dream it, do IT” där de ska hjälpa åtta unga idrottare i Sverige och Norge att nå sina drömmars mål. Nu har Centric rekryterat en ny medlem till sitt team, det är den svenske tyngdlyftaren Niclas Skarnes som har ett antal fina placeringar i DM och SM bakom sig.

Har som mål att bli bland de bästa i Sverige

Som sin team-kollega har Niclas Skarne nu en heltidstjänst hos Centric där han arbetar 70 procent och kan lägga 30 procent på träning och tävling.

– Det här ska bli jätteroligt. Tack vare samarbetet med Centric så kommer jag få möjligheten att satsa mer på min karriär som tyngdlyftare, säger Niclas Skarnes.

Han utvecklar:

– Jag ser fram emot att se hur jag kommer att utvecklas när jag får möjlighet att lägga mer tid på det jag verkligen brinner för. Mitt mål är att bli bland de bästa i Sverige och få komma in i landslaget. Det känns också bra att Centric finns där och att jag kan fortsätta att arbeta där när min idrottskarriär tar slut.

Niclas Skarne: ”Jag är bra på tre saker – träning, kost och IT”

Att finansiera sin träning och tävlandet kan vara en utmaning. Samtidigt som flera elitidrottare uttrycker problem med tiden för avslutning av sitt idrottande.

I Riksidrottsförbundets rapport ”Vägen från landslaget – om elitidrott, karriär och avslutning” från 2014, visar bland annat forskaren Owe Stråhlman hur ”parallella karriärer” kan hjälpa idrottare både under idrottandet och efter. Kan idrottaren erbjudas stöd i form av utbildning, yrke eller på något annat sätt, ökar möjligheten för idrottaren att vara framgångsrik och må bra både under och efter sin idrottskarriär.

– Jag är bra på tre saker, fortsätter Niclas Skarnes, träning, kost och IT. Centric ger mig en möjlighet att både utvecklas som IT-konsult och tyngdlyftare. Med sina utbildningsprogram och erbjudanden om certifiering kan jag förbättra min IT-kompetens samtidigt som jag får tid och resurser för att betala gymmet och min coach.

– Tidigare kunde det hända att jag fick träna mindre än jag ville. Nu får träningen ta den tid den behöver. Jag får en bra balans mellan träning och arbete och får även tid över för min flickvän. Att jag dessutom kan känna mig trygg inför framtiden efter idrottskarriären gör att jag kan slappna av än mer och fokusera ännu bättre på både jobb och idrott, avslutar Niclas Skarne.

Vill du ha fler sponsorer, öka sponsorintäkterna och skapa långsiktiga samarbeten?

Ta en titt på handboken Hållbar sponsring skriven av Magnus Berglund och Frans Fransson. Boken finns att köpa både hos Adlibris och Bokus.

Tips: Prenumerera på Allt om sponsrings nyhetsbrev!

Dela den här texten: