BAUHAUS förlänger med Stockholms Diamond League-gala

Satsningen på en familjefest på Stadion går i linje med byggvaruhusets vision, menar BAUHAUS.

Stockholms Diamond League-gala kommer att arrangeras på Stockholms Stadion i ytterligare tre år. Det står klart efter att BAUHAUS förlängt titelsponsoravtalet och därmed garanterar en familjefest varje sommar fram till 2020.

BAUHAUS har varit titelsponsor för den svenska Diamond League-galan sedan 2015. Till årets upplaga gjordes flera stora satsningar som man nu bygger vidare på genom att förlänga avtalet ytterligare tre år. Datumet är en nyhet – galan genomförs den 10 juni nästa år – och en stor familjesatsning en annan.

– Vi bygger vidare på sommarens succé med aktiviteter för barn och uppträdanden av kända artister. BAUHAUS-galan är friidrottsgalan för såväl stora som små, alla ska känna sig välkomna och uppskatta vår gala, säger Jan Kowalski, tävlingsansvarig i arrangerande Stadionklubbarna och fortsätter:

– Det blir mycket världsfriidrott i Norden under inledningen av juni då också galan i Oslo, precis som i somras, arrangeras bara några dagar innan friidrottsvärlden vänder blickarna mot Stockholm.

Daniel Ståhl är ett av 2018 års stora namn

Johan Saxne, marknadschef på BAUHAUS som också är Svensk Friidrotts huvudsponsor, menar att satsningen på en familjefest på Stadion går helt i linje med byggvaruhusets vision.

– Vi tycker att idrott och sport är otroligt viktigt och vi lägger en stor del av vår sponsorsatsning på det. Idrott är något som för oss samman och ett evenemang som detta, som inte bara främjar svensk idrott utan även aktiverar hela familjen, ligger helt i linje med vad vi vill satsa på, säger Johan Saxne.

Redan nu har fyra av de bästa svenska friidrottarna gjort klart att de planerar att tävla mot världseliten på galan.

VM-silvermedaljören Daniel Ståhl hälsar att han ser fram emot att utmana Stadionrekordet.

– Det är alltid speciellt att tävla inför hemmapubliken och Stockholms Stadion är en fantastisk arena att kasta på. Stämningen på läktaren är alltid på topp och för mig som Stockholmare är det extra speciellt att kunna ha polarna från Jakobsberg på plats för att ge mig extra stöd i ryggen, säger Daniel Ståhl, tävlandes för Spårvägens FK.

Stockholms Diamond League-gala arrangeras 10 juni 2018

Förutom Daniel Ståhl är också längdhopparna Michel Tornéus, som i vintras tog silver på inomhus-EM klar för galan. Även Khaddi Sagnia och mångkamperskan Bianca Salming är redo att möta publiken den tionde juni.

– Det känns extra roligt med den satsning på en familjefest som BAUHAUS gör. Det betyder att morgondagens friidrottsstjärnor kommer att finnas på plats på läktaren, och att få vara med och inspirera dem känns väldigt roligt, säger Bianca Salming.

Familjefesten BAUHAUS-galan arrangeras på Stockholms Stadion den 10 juni 2018.

Vill du ha fler sponsorer, öka sponsorintäkterna och skapa långsiktiga samarbeten?

Ta en titt på handboken Hållbar sponsring skriven av Magnus Berglund och Frans Fransson. Boken finns att köpa både hos Adlibris och Bokus.

Tips: Prenumerera på Allt om sponsrings nyhetsbrev!

Dela den här texten: