Andreas Jonsson skriver samarbetsavtal med BAUHAUS

xxabquo2kwipsn7thsfv

BAUHUAS fortsätter att positionera sig som en engagerad sponsor till svensk idrott – särskilt inom motorsport. Senast i raden sponsoravtal är det mellan byggvaruhuskedjan och speedwayföraren Andreas Jonsson.

Inom motorsport sponsrar BAUHAUS sedan tidigare rallycrossföraren Johan Kristoffersson, gokartföraren Hampus Ericsson (som är lillebror till Formel 1-föraren Marcus Ericsson) samt evenemanget Monster Jam.

Fortsätter bygga svensk idrott

– Målet med vår sponsring är att bygga Idrottssverige. Vi sponsrar en mängd olika idrotter på både lokal- och elitnivå eftersom idrott ger så mycket glädje och stolthet, berättar Johan Saxne, marknadschef BAUHAUS Sverige.

Till att börja med kommer samarbetet med Andreas Jonsson att pågå ett år med mål att vinna VM i speedway 2016.

– Det är väldigt kul att vi nu ger oss in i speedway och att Andreas Jonsson vill samarbeta med oss, säger Johan Saxne. Tillsammans siktar vi på guld 2016 och förhoppningen är även att Johan Kristoffersson kammar hem VM-guldet i rallycross.

Samma målgrupp ger sponsorskapet bra förutsättningar

Andreas Jonsson är en av Sveriges främsta speedwayförare och debuterade i VM-serien 2001. Han kör för Rospiggarna i Elitserien i Sverige, KS ROW Rybnik i Ekstraliga i Polen och The Lakeside Hammers i Elite League i Storbritannien.

– Det är glädjande att BAUHAUS nu går in som sponsor i speedway. Jag gillar att samarbeta med sponsorer som har samma målgrupp som min sport har. Många av BAUHAUS kunder är motorintresserade och det öppnar upp för bra tillfällen att kunna göra spännande aktiviteter ihop, säger Andreas Jonsson.

Speedway Grand Prix 2016 sätter igång 30 april i Slovenien. På svensk mark körs två tävlingar – den 13 augusti i Målilla och den 24 september på Friends Arena i Stockholm.

BAUHAUS satsar på dubbla VM-guld i motorsport

Vill du ha fler sponsorer, öka sponsorintäkterna och skapa långsiktiga samarbeten?

Ta en titt på handboken Hållbar sponsring skriven av Magnus Berglund och Frans Fransson. Boken finns att köpa både hos Adlibris och Bokus.

Tips: Prenumerera på Allt om sponsrings nyhetsbrev!

Dela den här texten: