Upptäck Jerusalem genom 3D-teknik

Upplev Medelhavets pärlor hemifrån

Med den allra senaste 3D-teknologin kan allmänheten från jordens alla hörn numera uppleva Medelhavets pärlor och dess fantastiska städer virtuellt från soffan i vardagsrummet eller vart man än må befinna sig. Det bjuds på allt från informativa eller inspirerande rundturer i Israels städer, till underhållning i världsklass från Israels mest högaktade museer och symfoniorkester.

I tider som dessa, när reseförbud införts och allt fler affärer, muséer och turistattraktioner tvingas stänga igen, erbjuds allmänheten via innovativ teknologi att virtuellt besöka de israeliska städerna Tel Aviv/Jaffa, Jerusalem, och Akko.

Oberoende av tid och rum, finns numera möjligheten att upptäcka och utforska Israel och dess fantastiska konst- och kulturutbud.

Jerusalem

En världsberömd stad och ett av de mest populära semestermålen, mycket tack vare dess vackra arkitektur och magiska atmosfär. En stark rekommendation verkar vara att utforska Jerusalems gamla stadsdel, där många av stadens äldsta sevärdheter och heliga platser finns, som exempelvis Tempelberget, Gyllene porten, Klagomuren samt Davids stad.

För en virtuell dag i Jerusalem här.

Tel Aviv & Jaffa

Tel Aviv, mer officiellt Tel Aviv-Yafo, har kommit att bli medelhavets mest välbesökta pärla. Det är en kuststad som består av en milslång strandremsa och som erbjuder dess besökare en perfekt mix av ett rikt och socialt utomhusliv, perfekt för dig som vill packa med ett par vandringsstavar för att hålla igång på den nya destinationen.

Här finns också pulshöjande strandaktiviteter, hälsosam matkultur, tidstypiska arkitektur och dessutom ett vibrerande nattliv i världsklass.

För en virtuell rundtur i Tel Aviv och Jaffa här.

Akko

Beläget vid en udde längs Medelhavet i Norra Israel ligger staden Akko, en vacker stad full av historik och som uppskattas vara minst 5000 år gammal. Staden är numera ett av Unescos världsarv och innehar ett stort antal korsriddarbyggnader, som är ett måste att upptäcka.

För en virtuell rundtur i Akko här.

Besök Medelhavets pärlor och museum

Utöver möjligheten att kunna uppleva städerna via 3D-teknologi, har utvecklare även möjliggjort för omvärlden att kunna besöka och ta del av Israels breda kultur- och konstutbud. Nedan presenteras en del israeliska muséer, vars utställningar finns tillgängliga online liksom musikaliska framträdanden från Israeli Philharmonic Orchestra, som livesänds via Facebook.

Israel Museum, Jerusalem

Israel Museum i Jerusalem välkomnar dig att ta en virtuell rundtur i gallerierna samt erbjuder aktiviteter för barn och utskrivbara målarböcker av några av museets mest kända konstverk.

För en virtuell rundtur på Israel Museum, Jerusalem klicka här.

Tel Aviv Museum of Art

Utöver virtuella rundturer i gallerier via museets hemsida, erbjuder Tel Aviv Museum of Art även live-turer i museet via deras sociala medier.

För en virtuell rundtur på Tel Aviv Museum of Art, klicka här.

Museum for Islamic Art i Jerusalem

Det enda islamiska museet i Israel som erbjuder allmänheten att få en inblick i några av världens mest sällsynta samlingar och objekt från 800-talet till 1800-talet. Över 4000 verk finns att utforska in i minsta detalj via 3D-teknik, som exempelvis unika guld- och silverföremål, smycken, musikinstrument, keramik, vetenskapliga redskap, trä och elfenben.

För en virtuell rundtur på Museum for Islamic Art, klicka här.

Israeli Philharmonic Orchestra

Låt inte coronavirus hindra dig från att njuta av konserter i världsklass. På den israeliska filharmoniska Facebook-sida, livsänder orkestern sina konserter, så att du kan njuta av musiken från soffan.

Upplev direktsänd musik från Israeli Philharmonic Orchestra, klicka här.

Vill du ha fler sponsorer, öka sponsorintäkterna och skapa långsiktiga samarbeten?

Ta en titt på handboken Hållbar sponsring skriven av Magnus Berglund och Frans Fransson. Boken finns att köpa både hos Adlibris och Bokus.

Tips: Prenumerera på Allt om sponsrings nyhetsbrev!

Dela den här texten: