Mattias Josephson epishine ebbepark

Epishine utökar i Ebbepark – stort intresse för gröna innovationer

Epishine, som utvecklar organiska solceller, sitter sedan 2018 i Ebbepark. Där har de såväl kontor som tillgång till en avancerad utrustning för tryckt elektronik. Företaget växer och flyttar nu till större lokaler inom området.

Epishines organiska celler kan använda ljus både från inomhusbelysning och från solen för att omvandla den till elektricitet, något som bland annat Onlineguiden och Solcellen skrivit om tidigare. Solceller är helt enkelt en innovation som springer snabbt just nu, med bland annat ledande forskning från Linköpings universitet.

Företaget utvecklas snabbt och har vid flera tillfällen varit med på den så kallade 33-listan över Sveriges mest lovande start up-bolag. Senast i december 2019 drog företaget in 30 miljoner i nytt kapital för att kunna utöka såväl verksamhet som personalstyrka.

– Vi fick in väldigt bra nya investerare i senaste rundan. Det är oerhört stimulerande att uppleva hur intresset för Epishine och för gröna energiinnovationer rent generellt växer bland investerare och potentiella kunder, säger Mattias Josephson, VD på Epishine.

Ebbepark beskrivs som en tillväxtmiljö för Epishine

Området utvecklas till en ny typ av tillväxtmiljö där verksamheter ska kunna dela på såväl utrustning som kompetens. Här finns till exempel avancerad utrustning för tryckt elektronik som Epishine använder, i kombination med egen utrustning, för att utveckla och tillverka sina smarta solceller.

– Det är väldigt roligt att Epishine växer här i Ebbepark. Vi ser att vår tanke om att kombinera flexibla kontorsmöjligheter med mindre produktionsenheter som fler företag kan dela på fungerar väl. Vi ser även fram emot att kunna välkomna ännu fler spännande företag under nästa år då de första av de nya byggnaderna i Ebbepark är klara, säger Ulrika Backlund, marknads- och uthyrningschef på Sankt Kors.

Epishine flyttar till sina nya lokaler efter sommaren och planerar att utöka personalstyrkan med cirka 10 personer under året.

Vill du ha fler sponsorer, öka sponsorintäkterna och skapa långsiktiga samarbeten?

Ta en titt på handboken Hållbar sponsring skriven av Magnus Berglund och Frans Fransson. Boken finns att köpa både hos Adlibris och Bokus.

Tips: Prenumerera på Allt om sponsrings nyhetsbrev!

Dela den här texten: