IFK Luleå och Samuraj inleder ett samarbete för att lyfta klubbens kommunikation ytterligare ett steg framåt.

Samuraj blir ny kommunikationspartner till IFK Luleå

IFK Luleå och Samuraj inleder ett samarbete för att lyfta klubbens kommunikation ytterligare ett steg framåt.
Ingemar EK (IFK Luleå) och Johanna Öhman (Samuraj).

IFK Luleå grundades år 1900 och har spelat en viktig roll i Luleås och Norrbottens fotbollshistoria. IFK Luleå lägger nu grunden för en framgångsrik, spännande och intressant framtid. Nyligen vann laget division 2 och direktkvalificerade sig därmed för division 1-spel kommande säsong.

Avancemanget är ett startskott för framtiden.

– Under de senaste åren har vi målmedvetet utvecklats på bredden och tar med stolthet ett stort samhällsansvar i den ungdomsverksamhet som IFK bedriver. Det är Norrbottens största med drygt 600 stycken aktiva ungdomar, berättar Ingemar Ek, vice styrelseordförande IFK Luleå.

Han fortsätter:

– Vi har bakom kulisserna arbetat stenhårt under denna säsong för att skapa förutsättningar för framtiden. Vi har på många områden identifierat vad som saknas och vad vi tillsammans behöver göra för att skapa förutsättningar att lyckas sportsligt på lång sikt, med ett fokus på hållbarhet.

IFK Luleå är Luleås äldsta och största fotbollsklubb. Föreningen är grundad år 1900, med över 600 aktiva ungdomar, samt herr- och framtida damlag.

Samuraj: ”Taggade på att bidra till IFK Luleås resa”

Johanna Öhman är vd på Samuraj och understryker klubbens roll i samhället.

– IFK Luleå gör väldigt mycket bra och spelar en betydande roll för den lokala samhällsutvecklingen. I dessa tider är det av yttersta vikt att kommunicera vem man är, vad man står för och vad man gör. Det skapar godast möjliga förutsättningar för framgång.

– I en så omfattande verksamhet som IFK Luleå bedriver gäller det att få med sig samtliga intressenter. Ledorden i detta samarbete kommer att vara framtid och tillsammans. Vi är stolta över det förtroende IFK Luleå gett oss, och vi är mer än taggade på att bidra till IFK Luleås resa, avslutar Johanna Öhman.

2019 vann herrarnas representationslag division 2 och är klara för division 1 säsongen 2020.

– Vi kommer att dela med oss av fler glädjande nyheter inför kommande säsong. Valet av Samuraj som partner är ett mycket viktigt steg för framtiden, avslutar Ingemar Ek.

Vill du ha fler sponsorer, öka sponsorintäkterna och skapa långsiktiga samarbeten?

Ta en titt på handboken Hållbar sponsring skriven av Magnus Berglund och Frans Fransson. Boken finns att köpa både hos Adlibris och Bokus.

Tips: Prenumerera på Allt om sponsrings nyhetsbrev!

Dela den här texten: