Prioritet Finans är ny stjärnsponsor till IFK Göteborg Futsal.

Prioritet Finans blir ny stjärnsponsor till IFK Göteborg Futsal

Prioritet Finans är ny stjärnsponsor till IFK Göteborg Futsal.
Prioritet Finans är ny stjärnsponsor till IFK Göteborg Futsal.

Prioritet Finans har tecknat ett 2-årigt samarbetsavtal som stjärnsponsor till IFK Göteborg Futsal. Företaget är sedan i våras även officiell partner till landslagen i futsal på både dam- och herrsidan.

Avtalet med IFK Göteborg Futsal är en del i den långsiktiga sponsorsatsning som företaget initierat till stöd för svensk idrott på såväl klubb- som förbundsnivå.

– Futsal är en snabb, teknisk och underhållande sport som växer både i Sverige och internationellt. Eftersom den spelas inomhus, året runt, är det en idrott som kan attrahera många barn och unga att börja idrotta vilket är positivt för samhällsutvecklingen i stort, säger Nils Wiberg, vd på Prioritet Finans.

Prioritet Finans har anpassat sin sponsorstrategi

Mellan åren 2011 och 2018 var Prioritet Finans stjärnsponsor till IFK Göteborg fotboll, men valde inför årets säsong att reducera det engagemanget och istället satsa bredare på svensk idrott, både geografiskt och på olika idrotter som friidrott, handboll, futsal och längdskidåkning.

Samtidigt har företaget hela tiden funnits med som sponsor till IFK Göteborg fotboll, men i en annan roll än den som stjärnsponsor.

– Avtalet med IFK Göteborg Futsal innebär att Prioritet Finans återigen syns på bröstet på den blåvita matchtröjan. För mig som mångårig supporter till klubben så känns det naturligtvis på ett personligt plan lite extra bra just idag.

Men enligt Nils Wiberg är det främst andra överväganden än rent personliga känslor som avgör vilka sponsorsamarbeten Prioritet Finans väljer att vara en del av. Det gäller även samarbetet med IFK Göteborg Futsal.

– Futsal, precis som handboll, fotboll och friidrott, kräver ingen dyrbar utrustning. Det är idrotter som ställer krav på gott samarbete, fysisk aktivitet och en nära gemenskap. Egenskaper som är viktiga för att utveckla friska och sunda människor och goda samhällen. Det är några av mina viktigaste drivkrafter för att som sponsor vara med och stödja svenskt idrotts- och föreningsliv, avslutar Nils Wiberg.

Arbetar för att öka intresset för idrott och futsal i Göteborgs förorter

IFK Göteborg Futsal är väldigt nöjda med att ha knutit en ny stjärnsponsor till klubben med ett avtal som innebär ett viktigt ekonomiskt stöd för klubbens fortsatta arbete, bland annat med att öka intresset för idrott och futsal i Göteborgs förorter.

– Vi är oerhört stolta över att kunna presentera Prioritet Finans som föreningens nya stjärnsponsor och nya stora samarbetspartner, säger Daniel Skarp, vice ordförande och marknadsansvarig inom IFK Göteborg Futsal.

Han fortsätter:

– Prioritet Finans är en välbekant spelare inom de blåvita leden och har över tid visat att man delar samma kärlek för de blåvita färgerna som vi. Vi är övertygade om att Prioritet Finans, vid sidan om det ekonomiska, också kommer att kunna bidra med såväl sitt kontaktnät som erfarenhet vilket är något som vi värderar högt inom föreningen.

Läs också: Lista över världens mest värdefulla fotbollsklubbar

Vill du ha fler sponsorer, öka sponsorintäkterna och skapa långsiktiga samarbeten?

Ta en titt på handboken Hållbar sponsring skriven av Magnus Berglund och Frans Fransson. Boken finns att köpa både hos Adlibris och Bokus.

Tips: Prenumerera på Allt om sponsrings nyhetsbrev!

Dela den här texten: