Taxi Göteborg kör häst och vagn

carriage-458395_1280

Under Gothenburg Horse Show bjuder Taxi Göteborg, Västsveriges största och äldsta taxiföretag, på historiska hästkrafter. I samarbete med Svenska Mässan och Toric Center erbjuds besökare att åka en gratistur med häst och vagn runt tävlingsområdet. När Taxi Göteborg startades år 1922 körde man nämligen med hästdragna droskor.

När Taxi Göteborg grundades för snart 100 år sedan så hette taxibolaget Göteborgs Droskägarförening, och fordonen bestod av häst och vagn. Så var det fram till slutet av 1920-talet då hästdroskorna byttes ut mot motordrivna bilar. För att beställa en droska kunde man gå eller ringa till närmsta taxistation. En ”telefonpojke” tog emot inkommande samtal och sprang sedan ut med adressuppgifterna till någon av de väntande droskorna.

– Taxi Göteborg har en lång och fin historia, och det är roligt att kunna blicka tillbaka på den, säger Petra Kling, försäljnings- och marknadschef på Taxi Göteborg.

Hon fortsätter:

– Gothenburg Horse Show är ett av Göteborgs största årliga evenemang så det är självklart att vi ska vara där. Man kan boka en tur med häst och vagn på plats, men det har också gått att förboka via facebook och vår hemsida och de platserna tog slut väldigt fort, så det har varit ett stort intresse, berättar Petra Kling.

Häst- och vagnturen kommer att köras 25-28 mars och är en mix av taxi nu och då, med en hästkärra som är stripad med Taxi Göteborg dekaler.

Förutom häst- och vagnturen kommer det även finnas en taxistation och en taxivärd på plats för att underlätta för besökarna att ta sig till och från Scandinavium och Svenska Mässan.

Gothenburg Horse Show äger rum den 24-28 mars i Scandinavium samtidigt som mässan EuroHorse hålls på Svenska Mässan. Tävlingen är en av världens tre största inomhustävlingar för ridsport och sedan starten våren 1977 har över 2,5 miljoner hästälskare besökt evenemanget.

Taxi Göteborg kör häst och vagn

Vill du ha fler sponsorer, öka sponsorintäkterna och skapa långsiktiga samarbeten?

Ta en titt på handboken Hållbar sponsring skriven av Magnus Berglund och Frans Fransson. Boken finns att köpa både hos Adlibris och Bokus.

Tips: Prenumerera på Allt om sponsrings nyhetsbrev!

Dela den här texten: