Volkswagen ny sponsor till Allsvenskan och Superettan

unspecified-1024x682

Allsvenskan och Superettan har klart med en ny sponsor. Svensk Elitfotboll kan presentera Volkswagen som ny Officiell bilpartner till ligorna.

– Vi har med detta avtal etablerat ett långsiktigt samarbete på liganivå som bägge parter är mycket nöjda över, säger Jan Karlsson Försäljnings- och marknadsdirektör på Svensk Elitfotboll.

Parternas ambition är ett långsiktigt samarbete, där liganivån förstärker Volkswagens nuvarande engagemang på klubbnivå och ger både ligorna och klubbarna en stark etablerad samarbetspart som vill vara aktivt delaktiga i utvecklingen av ligorna.

Aktiverar på samtliga matcher

Volkswagen kommer att synas i samband med samtliga matcher i Allsvenskan och Superettan med start säsongen 2016.

Volkswagen har under en längre tid arbetat tillsammans med internationella klubbar, landslag och mästerskap.

– I och med avtalet med SEF tar vi vår satsning på fotbollen ett steg vidare. Fotboll har en stark förankring hos svenskarna och hos många av våra kunder. Det är en riktigt folksport och det passar oss väl. Den svenska elitfotbollen skapar också möjligheter till ett brett engagemang på alla nivåer, inte minst hos barn och ungdom, säger Sten Forsberg, chef för Volkswagen Sverige.

Svensk Elitfotboll är nöjda med avtalet och ser detta som ett bevis på hur attraktiv den nationella klubbfotbollen blivit.

– Detta är ytterligare ett steg mot vårt mål att vara Nordens bästa liga, säger Mats Enquist, Generalsekreterare på Svensk Elitfotboll. Volkswagen är en perfekt partner för oss i vårt fortsatta arbete med ligornas utveckling. Vi är mycket glada för deras starka stöd till fotbollen.

Elitfotbollen inleder samarbete med Volkswagen

Vill du ha fler sponsorer, öka sponsorintäkterna och skapa långsiktiga samarbeten?

Ta en titt på handboken Hållbar sponsring skriven av Magnus Berglund och Frans Fransson. Boken finns att köpa både hos Adlibris och Bokus.

Tips: Prenumerera på Allt om sponsrings nyhetsbrev!

Dela den här texten: