Fotbollskassen – ett “genombrott” i svensk sponsring?

Dela den hÀr texten:

opcvnulmzxbvzzxemwuf

Samarbetet mellan Svensk Elitfotboll och City Gross gör det möjligt för de 32 klubbarna i Allsvenskan och Superettan att frÄn och med april erbjuda supportrarna en fÀrdigkomponerad klubbunik matkasse.

– Vi ser avtalet som en del av vĂ„rt samhĂ€llsansvar att bidra till att sprida intresset för trĂ€ning och hĂ€lsa bland yngre inom ramen för breddidrotten fotboll,sĂ€ger Johan Johnsson, VD för Bergendahls Food, som Ă€ger och driver City Gross-butikerna

“Ett svenskt genombrott”

Johan Johnsson menar att upplĂ€gget Ă€r ett “genombrott”:

– Rent kommersiellt Ă€r samarbetet ett svenskt genombrott för en ny form av ömsesidiga sponsringsamarbeten kring idrott med ett prestationsupplĂ€gg som skapar ett tydligt mervĂ€rde bĂ„de för oss, vĂ„r motpart och för deras medlemmar.

Han förklarar:

– Att pĂ„ det hĂ€r sĂ€ttet kunna ge klubbarna en möjlighet att dra in mer pengar Ă€n genom ett traditionellt sponsoravtal, samtidigt som vi utvecklar matkassemarknaden, kĂ€nns bĂ„de schysst och spĂ€nnande.

Inledningsvis innehÄller kassen fyra middagar för fyra personer samt mellanmÄl för fyra dagar.

Lyfter supporterengagemanget

Mats Enquist, generalsekreterare pÄ Svensk Elitfotboll kommenterar:

– Det mycket starka supporterengagemanget som finns inom vĂ„ra ligor och runt vĂ„ra klubbar Ă€r en viktig förutsĂ€ttning för detta samarbete, som ger vĂ„ra supportrar en extra möjlighet att stötta sitt favoritlag nĂ€r de gör sina inköp av livsmedel.

Marknaden för matkassar vÀxer kraftigt. PÄ City Gross tror man att Fotbollskassen ger fler en anledning att testa och dÀrmed stödja den egna klubben, nÄgot som kan bidra till att mÄnga som annars ej kommit i kontakt med den hÀr typen av mÄltidslösningar nu testar e-handel med mat.

– Vi Ă€r glada över att med Fotbollskassen kunna nĂ„ ut till mĂ„nga elitfotbollsklubbar och ge deras fans en möjlighet att stödja sin klubb samtidigt som de handlar bra mat smidigt, sĂ€ger Mikael Ekensteen, marknadschef pĂ„ City Gross.

Gynnar positionen som utmanare

Han fortsÀtter:

– Samarbetet gynnar bĂ„de klubbar, fans och vĂ„r position som utmanare pĂ„ den svenska dagligvarumarknaden och som ledande aktör inom handel med fĂ€rdigkomponerade matkassar.

Av kassens pris gÄr ca 50 kronor direkt till klubben. I ski

Fler nyheter:

Vill du ha fler sponsorer, öka sponsorintÀkterna och skapa lÄngsiktiga samarbeten?

Ta en titt pÄ handboken HÄllbar sponsring skriven av Magnus Berglund och Frans Fransson. Boken finns att köpa bÄde hos Adlibris och Bokus.

Tips: Prenumerera pÄ Allt om sponsrings nyhetsbrev!

Dela den hÀr texten: