Volvo och Volvo sponsrar yrkes-EM

Dela den hÀr texten:

yrkeslandslaget

EuroSkills, eller yrkes-EM som det ocksÄ kallas, Àr Europas största tÀvling i yrkesskicklighet. I Är genomförs evenemanget för första gÄngen i Skandinavien och nu meddelar de bÄda Volvobolagen, AB Volvo och Volvo Cars, att de gÄr in som officiell partner i tÀvlingen.

EuroSkills Àr Europas största tÀvling i yrkesskicklighet och i Är genomförs evenemanget 1-3 december i Göteborg. Totalt tÀvlar 500 ungdomar frÄn 28 lÀnder om EM-titeln i 35 yrken pÄ Svenska MÀssan.

TÀvlingsyrkena Àr allt ifrÄn bilmekaniker, snickare, rörmokare, kock till webbdesigner och undersköterska. I det svenska laget deltar sammanlagt 31 personer frÄn hela landet. Yrkes-EM berÀknas locka cirka 30 000 besökare.

– Vi Ă€r vĂ€ldigt stolta att fĂ„ möjlighet att samarbeta med Volvo. Som tvĂ„ av landets största arbetsgivare ser vi Volvokoncernen och Volvo Cars som mycket viktiga partners i vĂ„ra ambitioner att höja statusen för yrkesutbildning och visa framtida karriĂ€rmöjligheter, kommenterar Viveka Blomgren, marknadschef för EuroSkills 2016.

En viktig mÄlgrupp för evenemanget Àr besökarmÄlgruppen; ungdomar, förÀldrar och skolpersonal. Besökarna ges möjlighet att inspireras av de bÀsta, prova pÄ alla yrken och upptÀcka sina egna talanger.

Viktigt att positionera sig i rekryteringssyfte

Utöver att bli officiell partner gÄr Volvo dessutom in och sponsrar grenarna lastbilstekniker och personbilstekniker. Volvo kommer Àven bjuda in sina anstÀllda till evenemanget.

Teknikutvecklingen inom fordonsindustrin Àr stor och EuroSkills ses som en möjlighet att positionera Volvobolagen som en attraktiv arbetsplats i framkant. Tillsammans kommer de under EuroSkills visa upp och demonstrera nÄgra av de innovationer man tagit fram, sÄ som sjÀlvkörande och uppkopplade fordon.

Arrangemanget genomförs i samarbete mellan WorldSkills Sweden, Göteborg & Co och Svenska MÀssan. Visionen Àr att EuroSkills ska vara en inspirerande manifestation för yrkesvÀgar och framtidslust.

Fakta: Yrkes-EM 2016

  • Europas största yrkestĂ€vling
  • 35 yrken, 500 tĂ€vlande pĂ„ 40 000 kvadratmeter
  • Deltagarna Ă€r upp till 25 Ă„r unga
  • Förutom tĂ€vlingar Ă€ven: Prova-pĂ„ yrken och yrkesvĂ€gledning
  • 1-3 december pĂ„ Svenska MĂ€ssan (Göteborg)
  • Fri entrĂ©. LĂ€s mer: EuroSkills

Pressfoto: Viktor Fremling/WorldSkills Sweden

Fler nyheter:

Vill du ha fler sponsorer, öka sponsorintÀkterna och skapa lÄngsiktiga samarbeten?

Ta en titt pÄ handboken HÄllbar sponsring skriven av Magnus Berglund och Frans Fransson. Boken finns att köpa bÄde hos Adlibris och Bokus.

Tips: Prenumerera pÄ Allt om sponsrings nyhetsbrev!

Dela den hÀr texten: