Volvo och Volvo sponsrar yrkes-EM

yrkeslandslaget

EuroSkills, eller yrkes-EM som det också kallas, är Europas största tävling i yrkesskicklighet. I år genomförs evenemanget för första gången i Skandinavien och nu meddelar de båda Volvobolagen, AB Volvo och Volvo Cars, att de går in som officiell partner i tävlingen.

EuroSkills är Europas största tävling i yrkesskicklighet och i år genomförs evenemanget 1-3 december i Göteborg. Totalt tävlar 500 ungdomar från 28 länder om EM-titeln i 35 yrken på Svenska Mässan.

Tävlingsyrkena är allt ifrån bilmekaniker, snickare, rörmokare, kock till webbdesigner och undersköterska. I det svenska laget deltar sammanlagt 31 personer från hela landet. Yrkes-EM beräknas locka cirka 30 000 besökare.

– Vi är väldigt stolta att få möjlighet att samarbeta med Volvo. Som två av landets största arbetsgivare ser vi Volvokoncernen och Volvo Cars som mycket viktiga partners i våra ambitioner att höja statusen för yrkesutbildning och visa framtida karriärmöjligheter, kommenterar Viveka Blomgren, marknadschef för EuroSkills 2016.

En viktig målgrupp för evenemanget är besökarmålgruppen; ungdomar, föräldrar och skolpersonal. Besökarna ges möjlighet att inspireras av de bästa, prova på alla yrken och upptäcka sina egna talanger.

Viktigt att positionera sig i rekryteringssyfte

Utöver att bli officiell partner går Volvo dessutom in och sponsrar grenarna lastbilstekniker och personbilstekniker. Volvo kommer även bjuda in sina anställda till evenemanget.

Teknikutvecklingen inom fordonsindustrin är stor och EuroSkills ses som en möjlighet att positionera Volvobolagen som en attraktiv arbetsplats i framkant. Tillsammans kommer de under EuroSkills visa upp och demonstrera några av de innovationer man tagit fram, så som självkörande och uppkopplade fordon.

Arrangemanget genomförs i samarbete mellan WorldSkills Sweden, Göteborg & Co och Svenska Mässan. Visionen är att EuroSkills ska vara en inspirerande manifestation för yrkesvägar och framtidslust.

Fakta: Yrkes-EM 2016

  • Europas största yrkestävling
  • 35 yrken, 500 tävlande på 40 000 kvadratmeter
  • Deltagarna är upp till 25 år unga
  • Förutom tävlingar även: Prova-på yrken och yrkesvägledning
  • 1-3 december på Svenska Mässan (Göteborg)
  • Fri entré. Läs mer: EuroSkills

Pressfoto: Viktor Fremling/WorldSkills Sweden

Vill du ha fler sponsorer, öka sponsorintäkterna och skapa långsiktiga samarbeten?

Ta en titt på handboken Hållbar sponsring skriven av Magnus Berglund och Frans Fransson. Boken finns att köpa både hos Adlibris och Bokus.

Tips: Prenumerera på Allt om sponsrings nyhetsbrev!

Dela den här texten: