Ridsporten byter från Agria Djurförsäkring till Folksam

folksam ridsport

Sedan 1978 har Agria Djurförsäkring varit tätt förknippade med ridsporten, men nu är ett av Sveriges mest klassiska sponsorskap slut. Till årsskiftet kliver istället Folksam in som huvudsponsor till Svenska Ridsportförbundet.

Det är med visst vemod parterna skiljs åt.

– Vi har tillsammans gjort väldigt mycket för att föra ridsporten framåt, och samarbetet med Agria har gjort ett stort avtryck i hela ridsportvärlden, berättar Ulf Brömster, ordförande i Svenska Ridsportförbundet.

Agria och ridsportförbundet har initierat flera gemensamma aktiviteter som levt – och lever – vidare i många år, bland annat Stockholm International Horse Show i Ericsson Globen 1993 och medlemstidningen Häst & Ryttare.

– Jag är tacksam för det samarbete vi har haft och ser fram emot Agrias fortsatta engagemang inom hästnäringen, säger Ulf Brömster.

Folksam tar plats istället

Det nya sponsoravtalet med Folksam börjar gälla vid årsskiftet och omfattar alla verksamhetsområden inom Svenska Ridsportförbundet. Man lägger extra stor vikt på utbildning och ungdom.

– Det är mycket glädjande att Svenska Ridsportförbundet valt Folksam som samarbetspartner och det är ytterligare en bekräftelse på att vi är idrottens försäkringsbolag. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om genom att stärka deras erbjudande. Ridsport är ju den näst största ungdomsidrotten i Sverige och är också en sport som engagerar många av våra kunder, säger Lars-Inge Svensson, chef Folksam Idrott.

Folksam är sedan tidigare partner till 54 olika idrottsförbund, varav fem är prioriterade samarbetspartners och ridsporten blir en av de fem.

Medlammarna i fokus

Genom samarbetet med Folksam kommer Svenska Ridsportförbundet bland annat att kunna erbjuda medlemmarna en Svenska Ridsportförbundets hemförsäkring. Förbundet kan också dra nytta av Folksams långa erfarenhet av skadeförebyggande arbete inom idrott.

–För oss är det viktigt sätta medlemmen i fokus och därför känns det väldigt bra att redan nu tillsammans med vår nya huvudsponsor kunna presentera en nyhet i avtalet som innebär reell nytta för våra medlemmar, säger Ulf Brömster.

Samarbetet löper inledningsvis över en femårsperiod och från 1 januari 2016. Folksams olycksfallsförsäkring för alla medlemmar i Svenska Ridsportförbundet träder i kraft 1 januari 2017, då nuvarande olycksfallsförsäkring för medlemmarna löper enligt avtal ett år till.

Folksam blir ridsportens huvudsponsor Långvarigt samarbete avslutas

Vill du ha fler sponsorer, öka sponsorintäkterna och skapa långsiktiga samarbeten?

Ta en titt på handboken Hållbar sponsring skriven av Magnus Berglund och Frans Fransson. Boken finns att köpa både hos Adlibris och Bokus.

Tips: Prenumerera på Allt om sponsrings nyhetsbrev!

Dela den här texten: