Ny sponsor till satsningen som ska utveckla damfotbollen

Dela den hÀr texten:

rÀttvist seminarium

Rikshem, ett av Sveriges största privata bostadsbolag, gÄr in som ny sponsor till Hammarby Damfotbolls projekt RÀttvist. Satsningen syftar till att utveckla damfotbollen genom bland annat samarbete med nÀringslivet.

Hammarby Damfotbolls koncept RÀttvist syftar till att skapa bÀttre förutsÀttningar för kvinnor och flickor att utöva sin idrott. RÀttvisekonceptet handlar ocksÄ om kvinnligt ledarskap, dÀr den sportsliga drivkraften Àr en viktig ingrediens.

– Rikshem Ă€r ett engagerat bostadsbolag, sĂ€ger Ilija Batljan, vice vd pĂ„ Rikshem. Vi skapar lönsamhet samtidigt som vi satsar pĂ„ att utveckla de omrĂ„den vi verkar i och bidrar till fler och nya möjligheter för de unga som bor i vĂ„ra fastigheter.

Han fortsÀtter:

– Möjligheter som till exempel kan vara rĂ€tten att fĂ„ utöva den sport man vill pĂ„ schyssta villkor. Vi delar visionen som RĂ€ttvist har och dĂ€rför kĂ€nns det helt rĂ€tt att stötta projektet, berĂ€ttar Ilija Batljan.

Vill förÀndra synen pÄ manlig och kvinnlig fotboll

Det Àr idag stora skillnader nÀr det kommer till bÄde resurser och synsÀtt pÄ manlig och kvinnlig fotboll, nÄgot som Hammarby Damfotboll vill Àndra pÄ.

– Inom RĂ€ttvisekonceptet anordnar vi under hösten flera seminarium med ledare frĂ„n bĂ„de organisationer, nĂ€ringslivet och idrotten, sĂ€ger Mats Andersson, vd fjĂ€rde AP-fonden och aktiv i Hammarby Damfotbolls styrelse.

Han berÀttar Àven att det hÀr bara Àr början pÄ ett större arbete:

– Det hĂ€r Ă€r ett första steg i att utveckla damfotbollen sĂ„ att vi i Sverige kan fortsĂ€tta hĂ„lla vĂ€rldsklass. Vi vill skapa förutsĂ€ttningar för vĂ„ra spelare att vĂ€xa bĂ„de inom sporten och utanför.

​Rikshem sponsrar RĂ€ttvist

Har du ocksÄ ett sponsornÀtverk eller planerar du en sponsortrÀff? LÀs hÀr om hur du kan anlita mig som förelÀsare för att utbilda och inspirera dina sponsorer till att sponsra Ànnu mer.

Fler nyheter:

Vill du ha fler sponsorer, öka sponsorintÀkterna och skapa lÄngsiktiga samarbeten?

Ta en titt pÄ handboken HÄllbar sponsring skriven av Magnus Berglund och Frans Fransson. Boken finns att köpa bÄde hos Adlibris och Bokus.

Tips: Prenumerera pÄ Allt om sponsrings nyhetsbrev!

Dela den hÀr texten: