Svenska Spel förlänger med Svenska Fotbollförbundet

Lennart Käll, Erik Strand, Karl-Erik Nilsson och Håkan Sjöstrand.

Svenska Spel och Svenska Fotbollförbundet har ingått ett avtal om att förnya sitt nuvarande sponsringssamarbete. Avtalet som är värt 240 miljoner kronor innebär att Svenska Spel fortsätter som huvudsponsor av Svenska Fotbollförbundet till och med 2023.

Svenska Spel har haft ett samarbete och partnerskap med Svenska Fotbollförbundet sedan 1934 och varit huvudsponsor sedan 1994.

– Svenska Spel har varit med och utvecklat svensk fotboll i nära 85 år. Med det nya avtalet fortsätter vi stärka fotbollen – från ”gräsrot” till elit. Fotbollssponsringen är en viktig investering för Svenska Spel. Den bidrar till att stärka både vår image och vår affär vilket är särskilt viktigt nu när vi står inför en ny spelmarknad, säger Lennart Käll, vd på Svenska Spel.

Förbundet får 40 miljoner årligen

Samarbetet ger Svenska Fotbollförbundet 40 milljoner kronor årligen till och med 2023. Pengarna ska göra det möjligt för Svenska Fotbollförbundet att fortsatt utveckla svensk fotboll och landslagsverksamheterna.

– Vi är mycket glada och stolta över att vårt långvariga samarbete med Svenska Spel fortsätter i oförminskad takt. Långsiktigheten i Svenska Spels engagemang för svensk fotboll har betytt oerhört mycket – att vi nu är överens om att förlänga vårt partnerskap innebär att vi skapar mycket goda förutsättningar för Svenska Fotbollförbundets verksamhet att fortsätta utvecklas, säger Håkan Sjöstrand, generalsekreterare på Svenska Fotbollförbundet.

Samarbetet mellan Svenska Spel och Svenska Fotbollförbundet ska enligt parterna bidra till att stärka hela SvFF:s verksamhet. Det innefattar allt från landslagen till satsningar på ungdoms- och breddfotboll, integrations- och jämställdhetsinitiativet ”Alla är olika, olika är bra” och insatser för att motverka matchfixning.

Även avtalet med EFD förlängs.

Vill du ha fler sponsorer, öka sponsorintäkterna och skapa långsiktiga samarbeten?

Ta en titt på handboken Hållbar sponsring skriven av Magnus Berglund och Frans Fransson. Boken finns att köpa både hos Adlibris och Bokus.

Tips: Prenumerera på Allt om sponsrings nyhetsbrev!

Dela den här texten: