Svenska Spel sponsrar HockeyAllsvenskan med 48 miljoner kr

Peter Forsberg Svenska Spel

Tidigare i år stod det klart att Svenska Spel sponsrar Svenska Ishockeyförbundet i ytterligare sex år och under måndagen tecknades fortsatt samarbete med Hockeyallsvenskan. Det nya avtalet tillför minst 48 miljoner kronor till ligan. Sammantaget har avtalen med Svenska Ishockeyförbundet och Hockeyallsvenskan utökats med 36 miljoner.

Svenska Spel har varit svensk ishockeys huvudsponsor i drygt 20 år och spelat en betydande roll i utvecklingen av svensk ishockey, säger Lennart Käll, vd Svenska Spel. Med kombinationen av stöd till elit och bredd inom ramen för våra samarbeten med Svenska Ishockeyförbundet och Hockeyallsvenskan fortsätter vi nu ge rätt förutsättningar att ta hockeyn ytterligare steg framåt, berättar han.

Det nya samarbetsavtalet innebär ett årligt tillskott på 8 miljoner kronor, vilket kan jämföras med tidigare avtal som ger 7 miljoner kronor årligen. Dessutom finns en potentiell bonus på 500 000 kronor/år.

”En helt avgörande pusselbit”
HockeyAllsvenskan är glada över det fortsatta samarbetet och berättar bland annat om att det ska skapas en ny statistiktjänst.

– Att Svenska Spel väljer att gå in som huvudsponsor för Hockeyallsvenskan de närmaste sex åren är en helt avgörande pusselbit i vår satsning på att utveckla ligan. Tillsammans med Svenska Spel kommer vi bland annat utveckla nya statistikfunktioner som skapar en förhöjd tittarupplevelse för alla oss som följer svensk ishockey, säger Stephan Guiance VD för Hockeyallsvenskan.

Avtalsperioden sträcker sig fram till den 30 juni 2021.

Svenska Spel tecknar nytt sexårigt avtal med Hockeyallsvenskan

Vill du ha fler sponsorer, öka sponsorintäkterna och skapa långsiktiga samarbeten?

Ta en titt på handboken Hållbar sponsring skriven av Magnus Berglund och Frans Fransson. Boken finns att köpa både hos Adlibris och Bokus.

Tips: Prenumerera på Allt om sponsrings nyhetsbrev!

Dela den här texten: