Svenska Spel sponsrar HockeyAllsvenskan med 48 miljoner kr

Dela den hÀr texten:

Peter Forsberg Svenska Spel

Tidigare i Är stod det klart att Svenska Spel sponsrar Svenska Ishockeyförbundet i ytterligare sex Är och under mÄndagen tecknades fortsatt samarbete med Hockeyallsvenskan. Det nya avtalet tillför minst 48 miljoner kronor till ligan. Sammantaget har avtalen med Svenska Ishockeyförbundet och Hockeyallsvenskan utökats med 36 miljoner.

– Svenska Spel har varit svensk ishockeys huvudsponsor i drygt 20 Ă„r och spelat en betydande roll i utvecklingen av svensk ishockey, sĂ€ger Lennart KĂ€ll, vd Svenska Spel. Med kombinationen av stöd till elit och bredd inom ramen för vĂ„ra samarbeten med Svenska Ishockeyförbundet och Hockeyallsvenskan fortsĂ€tter vi nu ge rĂ€tt förutsĂ€ttningar att ta hockeyn ytterligare steg framĂ„t, berĂ€ttar han.

Det nya samarbetsavtalet innebÀr ett Ärligt tillskott pÄ 8 miljoner kronor, vilket kan jÀmföras med tidigare avtal som ger 7 miljoner kronor Ärligen. Dessutom finns en potentiell bonus pÄ 500 000 kronor/Är.

“En helt avgörande pusselbit”
HockeyAllsvenskan Àr glada över det fortsatta samarbetet och berÀttar bland annat om att det ska skapas en ny statistiktjÀnst.

– Att Svenska Spel vĂ€ljer att gĂ„ in som huvudsponsor för Hockeyallsvenskan de nĂ€rmaste sex Ă„ren Ă€r en helt avgörande pusselbit i vĂ„r satsning pĂ„ att utveckla ligan. Tillsammans med Svenska Spel kommer vi bland annat utveckla nya statistikfunktioner som skapar en förhöjd tittarupplevelse för alla oss som följer svensk ishockey, sĂ€ger Stephan Guiance VD för Hockeyallsvenskan.

Avtalsperioden strÀcker sig fram till den 30 juni 2021.

Svenska Spel tecknar nytt sexÄrigt avtal med Hockeyallsvenskan

Fler nyheter:

Vill du ha fler sponsorer, öka sponsorintÀkterna och skapa lÄngsiktiga samarbeten?

Ta en titt pÄ handboken HÄllbar sponsring skriven av Magnus Berglund och Frans Fransson. Boken finns att köpa bÄde hos Adlibris och Bokus.

Tips: Prenumerera pÄ Allt om sponsrings nyhetsbrev!

Dela den hÀr texten: