Apollos satsar på sportresor

Apollo sportresor

Apollo stärker sin koppling till träning och idrott. Sedan tidigare är man officiell olympisk leverantör till Sveriges olympier – via sponsringen av Svenska Olympiska Kommittén – och företagets träningsresor blir allt mer populära. Nu utökar man sitt reseerbjudande med biljettlösningar till spanska La Liga och franska Ligue 1, på liknande sätt som man gjort med bland annat engelska Premier League och FA-cupfinalen tidigare.

Personlig utveckling har länge varit en av de snabbast växande resetrenderna och Apollo har haft området i fokus under flera år, bland annat genom sina träningsresor. I takt med att träningscentret Playitas på Kanarieöarna växte fram sneglade företaget på sina rötter i Grekland.*

Citius, altius, fortius (snabbare, högre, starkare)

Resultatet blev sponsring av Sveriges Olympiska Kommitté på leverantörsnivå. Men inte vilken leverantör som helst – utan av olympiska camp och träningsläger.

– Campen är en viktig del i att bygga laget inför ett OS. Flera kommer få eller ensamma från sin idrott till OS-byn och att mötas av familjära ansikten och vänner istället för främlingar är en stor fördel i den pressade situation som ett OS ändå är. Våra erfarenheter av tidigare år har visat att dessa dagar är mycket betydelsefulla för framgång, säger Peter Reinebo, verksamhetschef på SOK.

Till sin sponsring av SOK har man även kopplat ett antal ambassadörer, bland andra Jerringprisvinnaren Lisa Nordén.

”En enkel och smidig lösning för den som vill boka ett fotbollspaket”

Satsningen på sportresor går i linje med upplevelsetrenden som råder och enligt Apollo är deras resor unikt flexibla, Apollo paketerar helt enkelt resandet efter dina önskemål och behov.

– Att se sitt favoritlag spela och uppleva den spektakulära stämningen som endast utspelar sig när det är fotboll i toppklass är något som många drömmer om. Nu erbjuder vi en enkel och smidig lösning för den som vill boka ett fotbollspaket, säger Kajsa Moström, Apollos informationschef.

Vid köp av fotbollsbiljetter och evenemang via Apollo bekräftas biljetterna direkt vid bokningstillfället och man slipper som konsument vänta på besked om man får biljetter eller inte till de annars ofta utsålda matcherna.

Vill du läsa mer om sponsring och få gratis tips och råd? Följ Allt om sponsring på Facebook!

Apollo utökar spelplanen

* Apollo var enligt den grekiska mytologin solens, ljusets och rekreationens gud. Gudarna bodde i Olympen på berget Olympos.

Vill du ha fler sponsorer, öka sponsorintäkterna och skapa långsiktiga samarbeten?

Ta en titt på handboken Hållbar sponsring skriven av Magnus Berglund och Frans Fransson. Boken finns att köpa både hos Adlibris och Bokus.

Tips: Prenumerera på Allt om sponsrings nyhetsbrev!

Dela den här texten: