Umeå Energi Arena nya namnet på Gammlia

Umeå sponsring Umeå Energi Arena

Föreningslivet i regionen har länge varit ett prioriterat område för Umeå Energi. Företagets sponsringsstrategi är inriktad mot breddidrotten med målet att alla, oavsett inriktning och nivå, ska ha en ”hållbar vardag”. Miljö, jämställdhet och mångfald är tre av de frågor som man vill hjälpa föreningar att utvecklas inom.

I början av september tog energibolaget över namnrättigheterna för arenaområdet på Gammlia. Det nya namnet är Umeå Energi Arena med tilläggen Sol, Vind och Vatten för de olika delarna av området (fotboll, innebandy, basket).

Företagets målsättning med Umeå Energi Arena är att skapa en hållbar och energifylld (…) mötesplats för både boende och besökande i regionen.

Hoppas på ökat samarbete mellan föreningarna

– För oss är det ett sätt att säkerställa att vårt stöd bidrar på bredden, säger Göran Ernstson, vd på Umeå Energi. Även om elitnivån självklart är viktigt för klubbarna – och för Umeå – så ligger vårt fokus på en hållbar vardag för alla utövare och intresserade, berättar han.

Det blir med andra ord lite av en nystart för klubbar som UIK, UFC, IBK Dalen, Team Thoréngruppen, Umeå City, Udominate och Umeå BSKT – åtminstone arenanamnsmässigt.

– Genom ta ett övergripande ansvar för arenorna hoppas vi också kunna bidra till ett ökat samarbete föreningarna emellan, säger Göran Ernstson.

Invigning på lördag

Lördagen den 19 september invigs Umeå Energi Arena med en rad olika aktiviteter tillsammans med stadens representationslag från en rad olika idrotter. Det bjuds även på guidade turer med berättelser om arenans historia samt chans att vinna säsongskort och matchtröjor.

– Satsningen på arenaområdet är viktig för oss och för Umeå, därför öppnar vi området med en riktig familjefest. Samtidigt har vi påbörjat det långsiktiga arbetet med att utveckla området, säger Göran Ernstson.

På scen står bland andra Lisa Miskovsky och Linda Pira.

Program: Stora scenen, 19 september

11.00 Välkomna!
11.15 Elin Bergman
11.45 Barngymnastik med Bamse & Lille Skutt
12.00 Intervju med Umeås föreningsliv
12.40 Vi korar årets mest hållbara insats
12.45 Barngymnastik med Bamse & Lille Skutt
13.05 Linda Pira
13.45 Fallskärmshoppning & Ume Batucada
13.55 Utlottning av signerade matchtröjor
14.00 Squeezebox
14.20 Lisa Miskovsky
15.00 Tack för idag!

Programmet är preliminärt och kan ändras.

Energifylld invigning av Umeå Energi Arena lördag 19 september

​​Umeå Energi tar över rättigheter till arenorna på Gammlia

Vill du ha fler sponsorer, öka sponsorintäkterna och skapa långsiktiga samarbeten?

Ta en titt på handboken Hållbar sponsring skriven av Magnus Berglund och Frans Fransson. Boken finns att köpa både hos Adlibris och Bokus.

Tips: Prenumerera på Allt om sponsrings nyhetsbrev!

Dela den här texten: