Catella Arena ska bli en av världens ledande tennisanläggningar

catella arena

Good to Great Tennis Academy och Danderyds kommun offentliggjorde idag byggstarten av en tennisanläggning med Catella som arenasponsor. Catella Arena siktar på att bli en av de ledande tennisanläggningarna i världen, där motionärer tränar bredvid framtidens och dagens tennisstjärnor.

Nicklas Kulti, en av grundarna av Good to Great Tennis Academy, kommenterar:

– Sedan vi öppnade Good to Great Tennis Academy i början av 2011 har vi jobbat stenhårt för att få tillbaka svensk tennis i världstoppen. Med Catella Arena får vi en anläggning som ger de bästa förutsättningarna för att kunna förverkliga denna vision med såväl tennisträning, fys och idrottsskadebehandlingar samt viktiga funktioner som kost och skolgång.

Utöver tennisanläggningen tillkommer även ett toppmodernt gym med idrottsskadebehandlingsrum, restaurang, skolverksamhet och 18 övernattningsrum.

– Det känns oerhört roligt att vi i Danderyds kommun kommer att få en öppen anläggning i världsklass där våra kommuninvånare får möjlighet att spela tennis och träna bredvid nästa generation och nuvarande generations bästa tennisspelare, säger Olle Reichenberg, Kommunstyrelsens ordförande, Danderyds kommun.

Catella blir arenasponsor

Arenasponsor till satsningen är finansbolaget Catella.

– Good to Great gör en viktig insats för unga tennistalanger och för att profilera svensk tennis internationellt. Catella är stolt sponsor av tennis i mer än 15 år och sedan 2015 huvudsponsor till Good to Great, säger Knut Pedersen, vd och koncernchef på Catella..

Han fortsätter:

– Med Catella Arena tar vi nästa steg i vår långsiktiga satsning på svensk tennis. Förutom att vi kan göra det möjligt för unga talanger att nå sin fulla potential så skapar tennissatsningen nya affärsmöjligheter för oss och stärker Catellas varumärke.

Samverkan blir framgångsreceptet 

Tennisklubbarna  välkomnar initiativet och lyfter fram det stora tennisintresset i kommunen.

– Det känns spännande att Danderyds kommun kommer att få en plats på tennisens världskarta där vi kan kombinera tennis på alla nivåer, både elit och motionärer. Genom samverkan mellan alla intressenter kan vi tillgodose fler tennisspelare, säger Sten Alfredsson, ordförande i Danderyds TK, Micaela Hjelm, klubbchef i Djursholms TK och Anders Lindgren, klubbchef Enebybergs IF Tennis, i ett gemensamt uttalande.

Catella Arena, som beräknas vara klar för invigning efter sommaren 2017, med bland annat:

  • 7 inomhustennisbanor
  • 7 utomhustennisbanor
  • 3 padeltennisbanor inomhus
  • 3 padeltennisbanor utomhus

Vill du ha fler sponsorer, öka sponsorintäkterna och skapa långsiktiga samarbeten?

Ta en titt på handboken Hållbar sponsring skriven av Magnus Berglund och Frans Fransson. Boken finns att köpa både hos Adlibris och Bokus.

Tips: Prenumerera på Allt om sponsrings nyhetsbrev!

Dela den här texten: