Tomelilla kommun sponsrar SkÄnes Matfestival

Dela den hÀr texten:

matfestival

PÄ kommunstyrelsens sammantrÀde den 25 november fattade beslut om att Tomelilla kommunen sponsrar SkÄnes Matfestival under tre Är. Totalt rör det sig om 125 000 kronor per Är i 3 Är, samt tjÀnster till ett vÀrde av omkring 50 000 kr/Är.

Tomelilla kommun ser mat som ett viktigt fokusomrÄde och Àr dÀrför mycket glada över att festivalen finns i Brösarp.

Stark besöksnÀring kring matupplevelser

– Förutom den tradition vi har av livsmedelsproduktion har vi idag ocksĂ„ en stark besöksnĂ€ring som i hög grad vilar pĂ„ upplevelser kring mat. Det kĂ€nns bra att vi kan satsa pĂ„ festivalen för att pĂ„ sĂ„ sĂ€tt bland annat lyfta alla de företag i kommunen som arbetar med primĂ€rproduktion, förĂ€dling och matupplevelser, sĂ€ger Leif Sandberg (C), kommunstyrelsens ordförande.

För SkÄnes Matfestival, som arrangeras av Livsmedelsakademin, innebÀr detta att en viktig del av finansieringen av nÀsta Ärs festival har fallit pÄ plats.

– Det kĂ€nns underbart att ha Tomelilla kommun som en lĂ„ngsiktig samarbetspartner. Tillsammans kan vi pĂ„ allvar förankrat SkĂ„nes Matfestival som en viktig mötesplats för bĂ„de bransch och konsument,sĂ€ger Jannie Vestergaard, verksamhetsansvarig Smaka pĂ„ SkĂ„ne, Livsmedelsakademin.

LĂ€r dig mer om sponsring – prenumerera pĂ„ Allt om sponsrings nyhetsbrev!

Avtalets vÀrde: 175 000 kronor

Den tredje upplagan av SkÄnes Matfestival arrangeras den 20-22 maj 2016 i Brösarp. Matfestivalen har som vision att Är 2020 vara Nordens mest innovativa matfestival.

Sponsoravtalet innebÀr att Tomelilla kommun satsar 125 000 kr per Är under tre Är, samt att man stÀller upp med VA- och gatuarbete till ett vÀrde av 50 000 kr/Är. Som motprestation erbjuder festivalen kommunen bland annat tillgÄng till utstÀllartÀlt pÄ festivalen, ett antal entrébiljetter till personal samt synlighet med logotyp pÄ webb, trycksaker och skyltar.

Tomelilla kommun sponsrar SkÄnes Matfestival

Fler nyheter:

Vill du ha fler sponsorer, öka sponsorintÀkterna och skapa lÄngsiktiga samarbeten?

Ta en titt pÄ handboken HÄllbar sponsring skriven av Magnus Berglund och Frans Fransson. Boken finns att köpa bÄde hos Adlibris och Bokus.

Tips: Prenumerera pÄ Allt om sponsrings nyhetsbrev!

Dela den hÀr texten: