Karlstad vill promota sitt friluftsliv

Karlstad satsar på sociala medier för att lyfta fram kommunens vandringsleder

Med personliga tips och vackra bilder om vandringsleder i Karlstad vill kommunen få fler att upptäcka Karlstads fina natur. Nu lanserar kommunen nya Instagramkontot @friluftslivkarlstad där de kontinuerligt kommer att tipsa alla friluftsintresserade om fina utflyktsmål.

Att promenera i naturen med vandringsstavar har blivit allt mer populärt. Trenden med att vara aktiv i sociala medier är något som den värmländska storstaden vill ta till vara på.

Vill informera om bra vandringsleder

Karlstads kommun är redan störst bland Sveriges kommuner på Facebook och har flera olika konton på Instagram och snapchat. Den senaste satsningen inom sociala medier är alltså det nya Instagramkontot @friluftslivkarlstad.

Instagram växer för varje år och enligt Internetstiftelsen använder 61 procent av svenskarna Instagram.

– Instagram bygger på bilder och vi tror att just bilder är ett bra sätt att informera om vandringsleder och de vackra miljöer vi har i Karlstads kommun, säger Kristine Johansson på teknik- och fastighetsförvaltningen som är en av dem som sköter det nya Instagramkontot.

Mycket att tipsa om i och runt Karlstad

Det finns ett 30-tal vandringsleder i Karlstads kommun och de flesta sköts av teknik- och fastighetsförvaltningen. Kommunen är därför inte orolig över att tipsen ska ta slut.

Under den dryga vecka som friluftslivkarlstad har funnits har kommunen bland annat tipsat om en kyssbänk, fornlämningar och en led för de som behöver komma fram med rullstol eller barnvagn

– Det finns så många fina smultronställen och platser för olika intressen. Vi vill tipsa om stort som smått som vi känner till och hoppas även kunna dela tips från Karlstadsborna själva, säger Kristine Johansson.

Vill du ha fler sponsorer, öka sponsorintäkterna och skapa långsiktiga samarbeten?

Ta en titt på handboken Hållbar sponsring skriven av Magnus Berglund och Frans Fransson. Boken finns att köpa både hos Adlibris och Bokus.

Tips: Prenumerera på Allt om sponsrings nyhetsbrev!

Dela den här texten: