Kommun sponsrar golfklubb – med 9 200 kr/år

Hagge GK Ludvika kommun

För ett par veckor sedan gick det att läsa att Ludvika kommun sponsrar Hagge Golfklubb. Avtalet innebär att kommunen sponsrar klubben med 9 200 kronor, samma summa som 2014. Ett bra samarbete, är kommunchefen och golfklubben överens om – ”trots” att klubben ligger i en annan kommun.

dt.se skriver: ”I villkoren för sponsringen ingår att slantarna från kommunen oavkortat ska användas i golfklubbens barn och ungdomsverksamhet och att klubben ska upplåta anläggningen för kommunmästerskap i golf där kommunens personal kan delta.”

Något som gör sponsorskapet lite speciellt är att klubben faktiskt ligger i en annan kommun. Geografiskt tillhör Hagge GK nämligen Smedjebacken, men de flesta medlemmarna hör hemma i Ludvika, menar Svensk Golf.

Stöttar ungdomsverksamheten

– Hade vi haft mark en kilometer till i andra riktningen så hade vi legat i Ludvika kommun, säger Hagge GK:s klubbchef Magnus Bolinder till Svensk Golf. Vi ser det dock positivt eftersom vi på ett naturligt sätt har två upptagningsområden.

Han fortsätter:

–  När det kommer till den snåriga bidragspolitiken till idrottsklubbar i Ludvika kommun så är det i vissa lägen mycket svårare för Ludvika att ge oss bidrag eftersom vi ligger i ”fel” kommun. Våra ungdomar kan, trots att de bor i Ludvika, inte få alla stipendier eftersom deras förening ligger i Smedjebacken. Det blir lite moment 22 av det hela.

Silverpaket för 9 200 kronor per år

Enligt Jan Lindström, tillförordnad kommunchef i Ludvika, är ungdomsverksamheten viktig eftersom den ligger så nära den egna kommunen. Något som han menar berättigar silverpaketet på 9 200 kronor per år.

– Vi vill stötta den ungdomsaktivitet som pågår där, med många deltagande unga från Ludvika kommun, berättar han för Svensk Golf. Sponsorskapet gör att ungdomarna får en bättre möjlighet att utöva sin idrott, fortsätter han.

Fem olika nivåer av sponsorskap

Magnus Berglund, sponsringsrådgivare och föreläsare, kommenterar:

– Det låter som ett väldigt bra samarbete där kommunen nyttjar sponsring både som relationsaktivitet (för kommunmästerskapet) och stärker sina associationsvärden till ungdomsidrotten. Att man dessutom får skyltexponering för pengarna är en glad bonus.

Hagge GK erbjuder fem nivåer av sponsorskap; företag kan vara diamant-, guld-, silver-, brons- eller järnsponsor.

– Ett silverpaket går för 9 200 kronor per år och då blir man ju lite nyfiken på vad de andra fyra paketen innehåller och kostar. Man ska sällan ändra ett fungerande koncept men ibland är det bra att inte ha för många nivåer, så det blir enkelt för både köpare (företag) och den som ska ta hand om alla sponsorer, avslutar Magnus Berglund.

Håll dig uppdaterad på Allt om sponsring – prenumerera på nyhetsbrevet här!

Guide: Så behåller du dina sponsorer – Del 1

Läs mer om samarbetet här och här, samt mer om Hagge GK här.

Vill du ha fler sponsorer, öka sponsorintäkterna och skapa långsiktiga samarbeten?

Ta en titt på handboken Hållbar sponsring skriven av Magnus Berglund och Frans Fransson. Boken finns att köpa både hos Adlibris och Bokus.

Tips: Prenumerera på Allt om sponsrings nyhetsbrev!

Dela den här texten: