Engcon sponsrar teknikprojekt för barn och ungdomar

Dela den hÀr texten:

Engcon Teknik

– Teknik Ă€r kul och det vill vi att barnen och ungdomarna ska upptĂ€cka hos oss. PĂ„ Teknikhuset fĂ„r de chans att testa pĂ„ att anvĂ€nda olika typer av verktyg, bygga, vrida, koppla ihop och löda. Vi ska anvĂ€nda flera typer av material och de ska fĂ„ chans att testa sina idĂ©er under kreativa former, sĂ€ger projektledaren Ola Sonidsson.

Inte mindre Àn 170 barn och lika mÄnga vuxna kom pÄ invigningen och projektets mÄl Àr att fÄnga upp potentialen som finns hos barn och ungdomar och ge dem stöd och möjligheter att utveckla sina idéer och sitt entreprenörskap. Förhoppningen Àr att Teknikhuset kan bidra till att skapa lust och nyfikenhet för ett yrke inom teknikbranschen sÄ att fler stannar kvar i kommunen.

– Vi vill att Teknikhuset ska bli en plantskola, att de som kommer dit fastnar sĂ„ mycket för teknik att de sedan söker Teknikcollege pĂ„ gymnasiet och stannar kvar i kommunen. Antingen sĂ„ att vi kan anstĂ€lla dem, eller att de startar egna verksamheter. Det hĂ€r Ă€r en strategisk insats frĂ„n vĂ„r sida, sĂ€ger Mikael Persson, personalansvarig pĂ„ engcon som Ă€r samarbetspartner i satsningen.

Öppet Ă€ven under kvĂ€llstid

FrÄn och med januari 2015 kommer Teknikhuset att hÄlla öppet under kvÀllstid nÄgra dagar i veckan samt anordna extra skollovsaktiviteter. Besök pÄ andra stÀllen i Strömsunds kommun kommer ocksÄ att göras tack vare en mobil enhet.

– Jag Ă€r vĂ€ldigt glad över det initiativ som tagits frĂ„n nĂ€ringslivet. Vi har ett vĂ€l fungerande koncept i Teknikcollege men för att fĂ„nga ungdomarnas intresse Ă€r det viktigt att börja i tidig Ă„lder. Det hĂ€r Ă€r ocksĂ„ ett bra exempel pĂ„ ett bra samarbete mellan nĂ€ringsliv, kommun och region, sĂ€ger kommunstyrelsens ordförande Gudrun Hansson, (s).

engcon sponsrar teknikprojekt för barn och ungdomar

Fler nyheter:

Vill du ha fler sponsorer, öka sponsorintÀkterna och skapa lÄngsiktiga samarbeten?

Ta en titt pÄ handboken HÄllbar sponsring skriven av Magnus Berglund och Frans Fransson. Boken finns att köpa bÄde hos Adlibris och Bokus.

Tips: Prenumerera pÄ Allt om sponsrings nyhetsbrev!

Dela den hÀr texten: