Engcon sponsrar teknikprojekt för barn och ungdomar

Engcon Teknik

– Teknik är kul och det vill vi att barnen och ungdomarna ska upptäcka hos oss. På Teknikhuset får de chans att testa på att använda olika typer av verktyg, bygga, vrida, koppla ihop och löda. Vi ska använda flera typer av material och de ska få chans att testa sina idéer under kreativa former, säger projektledaren Ola Sonidsson.

Inte mindre än 170 barn och lika många vuxna kom på invigningen och projektets mål är att fånga upp potentialen som finns hos barn och ungdomar och ge dem stöd och möjligheter att utveckla sina idéer och sitt entreprenörskap. Förhoppningen är att Teknikhuset kan bidra till att skapa lust och nyfikenhet för ett yrke inom teknikbranschen så att fler stannar kvar i kommunen.

– Vi vill att Teknikhuset ska bli en plantskola, att de som kommer dit fastnar så mycket för teknik att de sedan söker Teknikcollege på gymnasiet och stannar kvar i kommunen. Antingen så att vi kan anställa dem, eller att de startar egna verksamheter. Det här är en strategisk insats från vår sida, säger Mikael Persson, personalansvarig på engcon som är samarbetspartner i satsningen.

Öppet även under kvällstid

Från och med januari 2015 kommer Teknikhuset att hålla öppet under kvällstid några dagar i veckan samt anordna extra skollovsaktiviteter. Besök på andra ställen i Strömsunds kommun kommer också att göras tack vare en mobil enhet.

– Jag är väldigt glad över det initiativ som tagits från näringslivet. Vi har ett väl fungerande koncept i Teknikcollege men för att fånga ungdomarnas intresse är det viktigt att börja i tidig ålder. Det här är också ett bra exempel på ett bra samarbete mellan näringsliv, kommun och region, säger kommunstyrelsens ordförande Gudrun Hansson, (s).

engcon sponsrar teknikprojekt för barn och ungdomar

Vill du ha fler sponsorer, öka sponsorintäkterna och skapa långsiktiga samarbeten?

Ta en titt på handboken Hållbar sponsring skriven av Magnus Berglund och Frans Fransson. Boken finns att köpa både hos Adlibris och Bokus.

Tips: Prenumerera på Allt om sponsrings nyhetsbrev!

Dela den här texten: