Good to Great Tennis Academy i offensiv satsning

goodtogreat

Mikael Stripple tillträder som vd för Good to Great Tennis Academy. Mikael har en bakgrund som sportchef i Svenska Tennisförbundet (2004-2009) och han tar med sig 5 års erfarenhet från ATP-touren, som tränare för Thomas Enqvist och Joachim ”Pim Pim” Johansson. Dessutom ansluter nya tränare till tennissatsningen.

Good to Great Tennis Academy står inför en expansiv fas med fortsatt utveckling av tennisungdomar – och samtidigt förbereder man sig för en egen anläggning i Danderyd.

– Vi är glada att rekrytera en sådan erfaren och kompetent person som Mikael Stripple i detta viktiga skede för företaget, berättar Nicklas Kulti, partner på Good to Great Tennis Academy.

Han fortsätter:

– Mikael kommer bli en otrolig tillgång för Good to Great Tennis Academys hela verksamhet, både för våra ungdomar och tränare. Han har jobbat med junior- och seniortennis, och han har en gedigen erfarenhet om hur man effektivt strukturerar både ett förbund och en klubb.

Sportchef på Svenska Tennisförbundet i 5 år

Mikael Stripple kommer närmst från Farsta TK där han varit klubbchef och byggt upp klubben de senaste åren.

– Jag brinner för svensk tennis och sympatiserar med Good to Greats sätt att utveckla tennisspelare och individer. Jag kommer att bidra med min erfarenhet och tillsammans kommer vi att skapa en verksamhet och ett tenniscenter i världsklass, säger Mikael Stripple.

Mikael har en bachelors degree från Nicholls State University och har efter sin utbildning framgångsrikt coachat Thomas Enqvist både som junior och proffs ute på ATP-touren mellan åren 1998-2003 och han tränade även Joachim ”Pim Pim” Johansson under 2003-2004.

Tar in två nya coacher

Good to Great Tennis Academy låter även meddela att i takt med att många spelare söker sig till akademin presenterar man två nya coacher; Joakim Nyström och André Rizzoli

Joakim Nyström och Andre Rizzoli kommer med sina erfarenheter tillföra massor för att utveckla våra spelare i Good to Great Tennis Academy, berättar Nicklas Kulti. De har båda olika bakgrund och kan påverka med nya positiva influenser både från världstoppen och från gräsrotsnivå.

Den före detta världssjuan Joakim Nyström har tränat bland andra Thomas Enqvist, Jürgen Meltzer, Jack Sock och Dominic Thiem. Parallellet med arbetet på Good to Great kommer han även vara assisterande Davis Cup-kapten.

Jag har följt Good to Great sedan starten 2011 och ser fram emot att få jobba med svensk tennis framtid. Jag tar med mig erfarenheter från utveckling och spelstrategier som jag ser fram emot att hjälpa de äldre spelarna med, berättar han.

Italiensk inspiration ska skapa svenskt damtennisunder

På tennistouren pratas det om ”det italienska damtennisundret” och kanske kan Andre Rizzoli bli en del i ett svenskt sådant? Det är åtminstone förhoppningen.

– Italiensk damtennis har på senare år skördat många framgångar, med vinst i Fed Cup och nu senast två italienskor som möttes i final i US Open. Jag tar med mig inspiration från hur Italien jobbat med tennisutveckling och ska försöka inspirera svensk damtennis, säger Andre Rizzoli.

På akademin går i dagsläget omkring 35 spelare.

Läs mer om Good to Great och nyheterna här och här.

Vill du ha fler sponsorer, öka sponsorintäkterna och skapa långsiktiga samarbeten?

Ta en titt på handboken Hållbar sponsring skriven av Magnus Berglund och Frans Fransson. Boken finns att köpa både hos Adlibris och Bokus.

Tips: Prenumerera på Allt om sponsrings nyhetsbrev!

Dela den här texten: