Good to Great Tennis Academy i offensiv satsning

Dela den hÀr texten:

goodtogreat

Mikael Stripple tilltrĂ€der som vd för Good to Great Tennis Academy. Mikael har en bakgrund som sportchef i Svenska Tennisförbundet (2004-2009) och han tar med sig 5 Ärs erfarenhet frĂ„n ATP-touren, som trĂ€nare för Thomas Enqvist och Joachim ”Pim Pim” Johansson. Dessutom ansluter nya trĂ€nare till tennissatsningen.

Good to Great Tennis Academy stĂ„r inför en expansiv fas med fortsatt utveckling av tennisungdomar – och samtidigt förbereder man sig för en egen anlĂ€ggning i Danderyd.

– Vi Ă€r glada att rekrytera en sĂ„dan erfaren och kompetent person som Mikael Stripple i detta viktiga skede för företaget, berĂ€ttar Nicklas Kulti, partner pĂ„ Good to Great Tennis Academy.

Han fortsÀtter:

– Mikael kommer bli en otrolig tillgĂ„ng för Good to Great Tennis Academys hela verksamhet, bĂ„de för vĂ„ra ungdomar och trĂ€nare. Han har jobbat med junior- och seniortennis, och han har en gedigen erfarenhet om hur man effektivt strukturerar bĂ„de ett förbund och en klubb.

Sportchef pÄ Svenska Tennisförbundet i 5 Är

Mikael Stripple kommer nÀrmst frÄn Farsta TK dÀr han varit klubbchef och byggt upp klubben de senaste Ären.

– Jag brinner för svensk tennis och sympatiserar med Good to Greats sĂ€tt att utveckla tennisspelare och individer. Jag kommer att bidra med min erfarenhet och tillsammans kommer vi att skapa en verksamhet och ett tenniscenter i vĂ€rldsklass, sĂ€ger Mikael Stripple.

Mikael har en bachelors degree frĂ„n Nicholls State University och har efter sin utbildning framgĂ„ngsrikt coachat Thomas Enqvist bĂ„de som junior och proffs ute pĂ„ ATP-touren mellan Ă„ren 1998-2003 och han trĂ€nade Ă€ven Joachim ”Pim Pim” Johansson under 2003-2004.

Tar in tvÄ nya coacher

Good to Great Tennis Academy lÄter Àven meddela att i takt med att mÄnga spelare söker sig till akademin presenterar man tvÄ nya coacher; Joakim Nyström och André Rizzoli

– Joakim Nyström och Andre Rizzoli kommer med sina erfarenheter tillföra massor för att utveckla vĂ„ra spelare i Good to Great Tennis Academy, berĂ€ttar Nicklas Kulti. De har bĂ„da olika bakgrund och kan pĂ„verka med nya positiva influenser bĂ„de frĂ„n vĂ€rldstoppen och frĂ„n grĂ€srotsnivĂ„.

Den före detta vĂ€rldssjuan Joakim Nyström har trĂ€nat bland andra Thomas Enqvist, JĂŒrgen Meltzer, Jack Sock och Dominic Thiem. Parallellet med arbetet pĂ„ Good to Great kommer han Ă€ven vara assisterande Davis Cup-kapten.

– Jag har följt Good to Great sedan starten 2011 och ser fram emot att fĂ„ jobba med svensk tennis framtid. Jag tar med mig erfarenheter frĂ„n utveckling och spelstrategier som jag ser fram emot att hjĂ€lpa de Ă€ldre spelarna med, berĂ€ttar han.

Italiensk inspiration ska skapa svenskt damtennisunder

PĂ„ tennistouren pratas det om “det italienska damtennisundret” och kanske kan Andre Rizzoli bli en del i ett svenskt sĂ„dant? Det Ă€r Ă„tminstone förhoppningen.

– Italiensk damtennis har pĂ„ senare Ă„r skördat mĂ„nga framgĂ„ngar, med vinst i Fed Cup och nu senast tvĂ„ italienskor som möttes i final i US Open. Jag tar med mig inspiration frĂ„n hur Italien jobbat med tennisutveckling och ska försöka inspirera svensk damtennis, sĂ€ger Andre Rizzoli.

PÄ akademin gÄr i dagslÀget omkring 35 spelare.

LÀs mer om Good to Great och nyheterna hÀr och hÀr.

Fler nyheter:

Vill du ha fler sponsorer, öka sponsorintÀkterna och skapa lÄngsiktiga samarbeten?

Ta en titt pÄ handboken HÄllbar sponsring skriven av Magnus Berglund och Frans Fransson. Boken finns att köpa bÄde hos Adlibris och Bokus.

Tips: Prenumerera pÄ Allt om sponsrings nyhetsbrev!

Dela den hÀr texten: