Intervju: SĂ„ resonerar Ski Classics-laget i sponsorarbetet

Dela den hÀr texten:

Ski Classics

Idag meddelande det Svealandsbaserade lÄngloppslaget med Skistart.com som huvudsponsor att man stÀrkt laget genom OS- och VM-meriterade Sara Lindborg. Förutom sponsorer finansieras teamets satsning genom bland annat en egenutvecklad lÄngloppsvalla och teknikkurser för företag och privatpersoner.

Lagets huvudsponsor Àr Nordens största nÀtbaserade skidbutik, Skistart.com. För det företag som vill associeras med laget och lÀngdskidÄkning och laget finns fortfarande plats för en ytterligare namnsponsor.

Allt om sponsring tog kontakt med Mikael Bilock som berÀttade mer om hur laget resonerar i sponsorarbetet.

“Viktigt för oss att det Ă€r samarbetspartners som vi delar vĂ€rderingar med”

Varför ska man gÄ in som sponsor till ert team?

– VĂ„r styrka Ă€r att vi bygger pĂ„ kĂ€rnvĂ€rdena i lĂ€ngdskidĂ„kning; uthĂ„llighet, Ă€rlig kamp, glĂ€dje och passion för det vi gör och stora delar av vĂ„r verksamhet bygger fortfarande pĂ„ ideella krafter, berĂ€ttar Mikael.

– Vill man som företag associeras med dessa kĂ€rnvĂ€rden sĂ„ Ă€r vi en bra partner.

Är det nĂ„gra sĂ€rskilda branscher som Ă€r mer intressanta Ă€n andra?

– Vi Ă€r inte direkt begrĂ€nsade till bransch, viktigt för oss att det Ă€r samarbetspartners som vi delar vĂ€rderingar med, t.ex. som vill verka för ett hĂ„llbart samhĂ€lle med avseende pĂ„ miljö, hĂ€lsa och rĂ€ttvisefrĂ„gor och liknande.

– Vi undviker ocksĂ„ konkurrenter till vĂ„ra befintliga samarbetspartners.

Mellan 150-250 000 kr för namnsponsorskap

LÄt sÀga att man Àr ett nationellt företag. Vad skulle det kosta att gÄ in som namnsponsor i satsningen?

– Det skulle hamna i omrĂ„det 150-250 000 kr. Sannolikt vill en samarbetspartner göra lite mer Ă€n bara vara med i namnet, till exempel delta i olika events, förelĂ€sningar, samverka i sociala medier och kostnaden beror mycket pĂ„ vad som ingĂ„r i paketet.

– Vi vill se oss sjĂ€lva som en förlĂ€ngning av vĂ„ra partners marknadsorganisation, det vi gör tillsammans ska bidra till att öka försĂ€ljning och stĂ€rka varumĂ€rket för vĂ„ra partners och dĂ„ fĂ„r man titta pĂ„ olika infallsvinklar för respektive partner, avslutar Mikael Bilock.

Ski Classics var tidigare namnsponsrat av Swix, men en ny titelpartner offentliggörs den 7 oktober.

OS- och VM-meriterad Ă„kare

LÀngdskidÄkaren Sara Lindborg Àr ny i laget och tillhörde under förra sÀsongen det svenska A-landslaget. SÀsongen 2013-2014 imponerade hon stort med mÄnga fina placeringar, inte minst under Tour de Ski, vilket gav en plats i den svenska OS-truppen till Sotji.

Nu Àr dock fokus pÄ lÄngloppscupen.

– Efter skadan nu i vintras bestĂ€mde jag mig för att satsa helhjĂ€rtat pĂ„ Ski Classics och Ă€ndra trĂ€ningen efter det. Nu har jag trĂ€nat hela sommaren för just Ski Classics-loppen och hoppas och tror att jag ska kunna placera mig bra. Min ambition att Ă„ka alla lopp för att fĂ„ en bra totalplacering. Pallplaceringar finns i mĂ„lbilden, sĂ€ger Sara om debutsĂ€songen i Ski Classics.

“Första hela sĂ€songen i Ski Classics”

– Det ska framförallt bli vĂ€ldigt roligt att Ă„ka alla kĂ€nda lĂ„nglopp, och spĂ€nnande att fĂ„ se hur jag stĂ„r mig mot de allra bĂ€sta lĂ„ngloppsspecialisterna. Jag hade siktet delvis pĂ„ Ski Classics redan 2014 men dĂ„ gick det sĂ„ bra att det blev vĂ€rldscup och OS istĂ€llet. SĂ„ för mig blir det första hela sĂ€songen i Ski Classics och dĂ€rför svĂ„rt att veta exakt hur de olika loppen passar mig.

Saras lagkamrater i vinter blir Kristina Roberto, Kalle GrĂ€fnings, Linus Larsson, och förstaĂ„rssenioren Olivia Hansson. Även Maria GrĂ€fnings och Maria Rydqvist tillhör truppen, men den duon kommer att Ă„ka Ski Classics-lopp i den mĂ„n det passar deras satsningar med vĂ€rldscupen som huvudmĂ„l för sĂ€songen.

– Det kĂ€nns jĂ€ttespĂ€nnande och kul med det hĂ€r nya laget. Serviceapparaten verkar vĂ€ldigt seriös och rutinerad Ă€ven om de jobbar med en liten budget. Sen har jag redan mĂ€rkt att det finns massor att lĂ€ra av lagkompisar som satsat pĂ„ lĂ„nglopp i mĂ„nga Ă„r, sĂ€ger Sara inför debuten i Ski Classics.

Sara Lindborg till Skistart.coms lÄngloppslag

Fler nyheter:

Vill du ha fler sponsorer, öka sponsorintÀkterna och skapa lÄngsiktiga samarbeten?

Ta en titt pÄ handboken HÄllbar sponsring skriven av Magnus Berglund och Frans Fransson. Boken finns att köpa bÄde hos Adlibris och Bokus.

Tips: Prenumerera pÄ Allt om sponsrings nyhetsbrev!

Dela den hÀr texten: