SOK och Apollo förlänger samarbetet – Cavo Spada blir nytt olympiskt camp

os-truppen-playitas

Apollo förlänger sitt sponsorskap och fortsätter att vara officiell leverantör av träningsresor och träningsläger till Sveriges Olympiska Kommitté (SOK). Apollos träningsanläggning Cavo Spada på Kreta blir Olympisk Camp inför OS i Pyeongchang 2018.

Sedan 2013 är Apollo officiell olympisk leverantör av träningsresor och träningsläger till SOK. Tidigare har man använt sig av Apollos träningsanläggning Playitas Resort och många av Sveriges landslag använde sig av anläggningens unika träningsmöjligheter för att vässa formen inför OS i Rio 2016.

Olympic Camp svetsar samman truppen

I maj nästa år är det dag igen. Ett Olympic Camp kommer att hållas inför vinter-OS i Pyeongchang 2018 och hela den blivande OS-truppen samlas på Apollos träningsanläggning Cavo Spada på Kreta för lagbygge, träning, utbildning, information och praktiska förberedelser.

– Vi är mycket stolta över att få fortsatt förtroende från SOK och att vi får möjlighet att förlänga vårt samarbete. Att vår träningsanläggning Cavo Spada får stå värd för SOK:s tränings-och uppladdningsläger inför OS i Pyeongchang är ett verkligt kvitto på den höga standard vi eftersträvar, säger Peter Browall, Sverigechef Apollo.

På Cavo Spada finns en inspirerande träningsmiljö med behagligt klimat. Att träningsmöjligheterna möter den olympiska standarden kommer att kontrolleras och godkännas av SOK inför Olympic Camp.

Ser fram mot att lägga läger i olympiska Grekland

Träningsfaciliteterna på Cavo Spada ska kompletteras med bland annat ett olympiskt gym utomhus för styrke- och koordinationsträning samt för vissa fysiska tester.

– Vi är mycket nöjda med att kunna förlänga vårt samarbete med en så entusiastisk och kompetent partner på träningsläger som Apollo är, säger SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo.

Han fortsätter:

– Vårt samarbete inför Rio 2016 har fungerat fantastiskt bra med vår Olympic Camp på Playitas 2015 som guldmedaljen under perioden. Nu går vi vidare med både Playitas och en ny Olympic Camp mot framtiden i OS-historiska Grekland vilket blir ett viktigt ett led i OS-förberedelserna för vinteridrotterna.

Under Olympic Camp 12-19 maj kommer OS-truppens medlemmar från de olika vinteridrotterna att bli ett lag. På campen fokuserar och förbereder sig laget mot spelen 2018 med bra träningsmöjligheter varje dag och dessutom tid för möten med specialister, media och partners.

Vill du ha fler sponsorer, öka sponsorintäkterna och skapa långsiktiga samarbeten?

Ta en titt på handboken Hållbar sponsring skriven av Magnus Berglund och Frans Fransson. Boken finns att köpa både hos Adlibris och Bokus.

Tips: Prenumerera på Allt om sponsrings nyhetsbrev!

Dela den här texten: