Stadium förlänger med AIK till 2020

m2qvtweopqzclqmvo4c1

Avtalet innebär att Stadium fortsätter som officiell sportleverantör och branschexklusiv samarbetspartner inom sport och sportkonfektion till hela AIK Fotboll.

Samarbetet mellan sportkedjan och AIK Fotboll inleddes inför säsongen 2008 och efter nio år av framgångar både på och utanför planen har man kommit överens om ett fortsatt samarbete.

Branschexklusiv sportbutik

Det nya avtalet, som sträcker sig till 2020, betyder att Stadium fortsätter som officiell sportbutik och branschexklusiv partner till hela AIK Fotboll.

– Utöver sina framgångsrika elitlag driver AIK Fotboll en fantastisk barn- och ungdomsverksamhet med en tydlig värdegrund, vilket vi på Stadium tycker är otroligt viktigt, säger Daniel Johansson, sponsoransvarig på företaget.

Han fortsätter:

– Vi ser fram emot att fortsätta utveckla vårt samarbete och skörda nya framgångar tillsammans med AIK Fotboll.

AIK startade sin fotbollssektion redan 1897 och är den klubb som spelat flest säsonger i Allsvenskan. Under tiden för avtalet kan AIK komma att göra sin 90:e säsong i den högsta serien.

Stadium har fokus både på bredd och elit

Målet med samarbetet är att med hjälp av Stadium fortsätta utvecklas. Målet är att ta både elit-, barn- och ungdomsverksamheten till nya höjder.

– Vi är stolta över att fortsätta vårt samarbete med Stadium. Både vi och Stadium sätter ett stort värde i att utveckla ungdomsidrotten i Stockholm och i Sverige vilket, tillsammans med många andra gemensamma värderingar, bidrar till att samarbetet känns extra kul och viktigt, säger Mikael Ahlerup, VD för AIK Fotboll.

Som ett led i sportkedjans vision om att aktivera världen, sponsrar företaget många sportföreningar. Ambitionen är att skapa roliga, välarrangerade och säkra event som inspirerar och sporrar till en aktiv livsstil.

Vill du ha fler sponsorer, öka sponsorintäkterna och skapa långsiktiga samarbeten?

Ta en titt på handboken Hållbar sponsring skriven av Magnus Berglund och Frans Fransson. Boken finns att köpa både hos Adlibris och Bokus.

Tips: Prenumerera på Allt om sponsrings nyhetsbrev!

Dela den här texten: