Svenska Spel förlänger med svensk handboll i ytterligare 3 år

Robert Wedberg, Lennart Käll, Peter Gentzel och Stefan Lövgren.

Svensk handboll fortsätter samarbetet med Svenska Spel genom ett nytt 3-årigt sponsoravtal. Värdet på det nya avtalet uppgår till totalt 35,7 miljoner kronor.

Svenska Spel har varit huvudsponsor för svensk handboll i mer än ett decennium. Det nya treåriga avtalet med Svenska Handbollförbundet och Svensk Elithandboll sträcker sig från säsongen 2018/2019 till säsongen 2020/2021.

Ökar sponsorsumman

Värdet på det nya avtalet uppgår till 35,7 miljoner kronor för tre år. Summan är en ökning med drygt 25 procent gentemot tidigare avtal.

– Tillsammans med Svenska Handbollförbundet och elithandbollen för vi svensk handboll framåt. Jag vill särskilt hålla fram svensk handboll som en förebild för hela idrotten när det gäller jämställdhet, säger Lennart Käll, vd och koncernchef för Svenska Spel.

Han fortsätter:

– För att bibehålla den höga nivån ingår även satsningar på gemensamma projekt inom jämställdhet i det nya avtalet.

”Vill göra handboll tillgängligt för alla”

Ersättningen fördelas mellan de tre parterna Svenska Handbollförbundet, handbollsligorna och handbollslandslagen.

– Vi har en lång och framgångsrik historik tillsammans med Svenska Spel och det är glädjande att vi även fortsättningsvis kan jobba tillsammans för att utveckla handbollen i Sverige, såväl på nationell nivå som med våra landslag som håller högsta internationella klass, säger Robert Wedberg, generalsekreterare Svenska Handbollförbundet.

– Svenska Spels satsning för jämställdhet och mångfald rimmar också väldigt bra med de värderingar vi har i vår vision att göra handbollen tillgänglig för alla, avslutar Robert Wedberg.

Vill du ha fler sponsorer, öka sponsorintäkterna och skapa långsiktiga samarbeten?

Ta en titt på handboken Hållbar sponsring skriven av Magnus Berglund och Frans Fransson. Boken finns att köpa både hos Adlibris och Bokus.

Tips: Prenumerera på Allt om sponsrings nyhetsbrev!

Dela den här texten: