ASICS Stockholm Marathon elektrifieras – BMW ny huvudsponsor

Dela den hÀr texten:
Avtalet mellan BMW och Marathongruppen strÀcker sig över tre Är med start 2018.

Lagom till den 40:e upplagan av ASICS Stockholm Marathon inleder arrangören Marathongruppen ett nytt samarbete med BMW. BMW blir huvudsponsor för ASICS Stockholm Marathon, och engagerar sig samtidigt som partner i ytterligare sex av Marathongruppens evenemang.

Samarbetet kommer att mÀrkas för deltagarna bÄde pÄ plats pÄ evenemangen, och inför, i form av gemensamma kampanjer. BMW kommer dessutom att hjÀlpa Marathongruppen med det behov av transportfordon som organisationen har under ett verksamhetsÄr.

– 2018 Ă€r ett speciellt Ă„r för oss nĂ€r bland annat ASICS Stockholm Marathon avgörs för 40e gĂ„ngen och VĂ„rruset, vĂ€rldens största motionsserie för kvinnor, för 30e gĂ„ngen. Vi Ă€r vĂ€ldigt stolta över att samtidigt inleda ett brett samarbete med ett av vĂ€rldens mest vĂ€lkĂ€nda och innovativa varumĂ€rken i BMW. Att avtalet rör flera av vĂ„ra evenemang gör ocksĂ„ att vi tillsammans kan visa pĂ„ BMW:s hela bredd och skapa relevant kommunikation som tilltalar en bredare grupp av vĂ„ra deltagare, sĂ€ger Daniel Almgren som Ă€r VD för Marathongruppen.

BMW: “En sjĂ€lvklarhet”

Bilföretaget har en lĂ„ng historia bĂ„de av att sponsra idrottsevenemang och att ligga i framkant i forskningen kring elbilar. Redan 1972 visade BMW upp sin första elbil, en batteridriven BMW 1602, i samband med OS i MĂŒnchen. Nu, 46 Ă„r senare, har BMW med sina nio elektrifierade modeller branschens största utbud av elektrifierade fordon.

– Att maratonloppens ledarfordon Ă€r elektrifierade Ă€r för oss en sjĂ€lvklarhet. Marathongruppen briljerar varje Ă„r i den enorma logistiska utmaningen alla deras evenemang innebĂ€r. Vi Ă€r otroligt glada att göra den sĂ„ elektrifierad och hĂ„llbar som möjligt, sĂ€ger Petter Nordesjö, VD för BMW Sverige.

Samarbetet inleddes i slutet av mars i samband med ASICS PremiÀrmilen och har sedan fortsatt under VÄrruset-turnén som strÀcker sig över 21 orter över hela Sverige. Första helgen i juni Àr det dags för den stora Marathonhelgen dÀr BMW, utöver ASICS Stockholm Marathon, kommer att vara engagerade i ASICS Stockholm High Five, Stockholm Mini Marathon och Stockholm Juniormarathon, som hör ihop med ASICS Stockholm Marathon.

I höst vÀntar ett gemensamt arbete med Tjurruset som i Är för första gÄngen arrangeras pÄ tre orter i landet.

Fler nyheter:

Vill du ha fler sponsorer, öka sponsorintÀkterna och skapa lÄngsiktiga samarbeten?

Ta en titt pÄ handboken HÄllbar sponsring skriven av Magnus Berglund och Frans Fransson. Boken finns att köpa bÄde hos Adlibris och Bokus.

Tips: Prenumerera pÄ Allt om sponsrings nyhetsbrev!

Dela den hÀr texten: