Craft i individavtal med Stina Nilsson och Ebba Andersson

Sportvarumärket Craft inleder ett nära samarbete med de två svenska längdåkningsstjärnorna Stina Nilsson och Ebba Andersson. Samarbetet innebär att den olympiska mästaren respektive olympiska silvermedaljören kommer att träna och tävla i Crafts kläder och även vara en viktig del i varumärkets produktutveckling under den kommande säsongen.

– Vi är oerhört glada över att börja arbeta tillsammans med Stina Nilsson och Ebba Andersson, säger Crafts vd Stefan Persson och fortsätter:

– Stina är redan en av världens bästa medan Ebba är på god väg att etablera sig i den yppersta världseliten. De är båda två stora inspirationskällor inom främst längdskidåkning men även inom idrott i allmänhet. De kommer att bli mycket bra ambassadörer och samarbetspartners för Craft.

Kontraktet med Stina Nilsson sträcker sig till 31 juli 2019 och med Ebba Andersson till 30 juni 2020.

Sponsrar längdlandslaget sedan tidigare

Craft har sedan flera år ett nära samarbete med det svenska längdlandslaget. Både Stina Nilsson och Ebba Andersson är därmed vana vid att tävla i Crafts kläder.

– Jag gjorde mina bästa tävlingar någonsin i vintras där vi tävlade i Crafts dräkter så det känns helt naturligt och väldigt bra att vara en del av Craft framöver, säger Stina Nilsson.

Ebba Andersson har bland annat ett stafettsilver i OS och tre guld från junior-VM på meritlistan.

– Det känns fantastiskt bra att köra med Craft och jag hoppas att vi tillsammans kan bygga vidare på de framgångar vi nådde i vintras, säger det 21-åriga superlöftet.

Avtalen innebär att Craft förser åkarna med träningskläder, underkläder och tillbehör, samt plagg för återhämtning och avslappning. De båda åkarna får även en nyckelroll i Crafts produktutveckling.

Stina Nilsson har tidigare varit sponsrad av Asics.

Vill du ha fler sponsorer, öka sponsorintäkterna och skapa långsiktiga samarbeten?

Ta en titt på handboken Hållbar sponsring skriven av Magnus Berglund och Frans Fransson. Boken finns att köpa både hos Adlibris och Bokus.

Tips: Prenumerera på Allt om sponsrings nyhetsbrev!

Dela den här texten: