SKF inleder ett sponsorsamarbete med Parasport Sverige

Dela den hÀr texten:

SKF i Sverige ingÄr ett sponsorsamarbete med Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté som ett led i satsningen till Paralympics i Rio 2016.
– Vi Ă€r stolta att bidra med bĂ„de kunskap och engagemang till parasporten. VĂ„rt engagemang Ă€r inte bara finansiellt, utan vi vill med vĂ„r kunskap inom lager och friktion bidra till att utövarnas utrustning rullar snabbare och mer effektivt, sĂ€ger Gunilla Nilsson VD SKF Sverige AB.

SKF började sin verksamhet för över 100 Är sedan med en innovation, det sfÀriska kullagret. Uppfinningen banade vÀgen för SKF som idag Àr verksamt i 130 lÀnder. Produkterna finns i alla apparater som roterar och gör det möjligt för utrustningen att snurra mer effektivt, mer tillförlitligt och energisnÄlt. Produkterna kan finnas i allt frÄn cyklar, bilar, datorer, flygplan, pappersmaskiner, rymdraketer och medicinsk utrustning.

– Genom vĂ„rt samarbete med SKF hoppas vi kunna vara med och pröva nya vĂ€gar för att gĂ„ i brĂ€schen i den teknikutveckling som pĂ„gĂ„r inom idrottens absoluta vĂ€rldselit. PĂ„ sikt hoppas vi pĂ„ detta vis kunna skapa bĂ€ttre förutsĂ€ttningar för alla som har behov av hjĂ€lpmedel dĂ€r teknikutvecklingen SKF bidrar med gĂ„r att implementera, sĂ€ger Hans SĂ€fström Sveriges truppledare inför Paralympics i Rio 2016.

MÄnga paraidrottare Àr beroende av rullstolen i sitt idrottsutövande. En viktig del i framgÄngen Àr omsorgen av materialval och prestanda för att anvÀnda den fysiska energin pÄ effektivast sÀtt. SKF har genom tekniska samarbeten specialanpassat lagerlösningen i utrustningen som lett till slÄende positiva prestanda.

SKFs sponsorskap omfattar lager och expertis i speciallösningar till rullstolar som anvÀnds av utövare i sporter sÄsom friidrott, basket, rugby.

Historiskt samhÀllsengagemang
Som ett led i SKFs samhÀllsengagemang Àr företaget involverat i en rad projekt i Sverige, dÀribland som huvudsponsor för Gothia Cup, Vetenskapsfestivalen i Göteborg och Universum.

– VĂ„rt samhĂ€llsengagemang Ă€r enkelt. DĂ€r vi finns i vĂ€rlden vill vi ocksĂ„ engagera oss dĂ€r vi tror vi kan göra skillnad. Det kan vara allt frĂ„n utbildning, sport, hĂ€lsoaktiviteter eller hjĂ€lp till mindre privilegierade i samhĂ€llet. Parasportförbundets vĂ€rderingar harmonierar med vĂ„ra och vi tror vi kan göra skillnad och bidra med vĂ„r ingenjörskonst i paraidrottarnas satsningar till Rio 2016, sĂ€ger Gunilla Nilsson.

Titta pÄ BMW och det amerikanska boblandslaget

Magnus Berglund, sponsringsrÄdgivare och förelÀsare alltomsponsring.se kommenterar:

“Om jag arbetade med rĂ€ttigheten eller sponsorn skulle jag helt klart titta pĂ„ det som BMW gjorde med det amerikanska boblandslaget. DĂ€r finns mycket inspiration att hĂ€mta till hĂ€ftig storytelling – och varför inte nya medaljer?”

SKF inleder ett sponsorsamarbete med Parasport Sverige

Fler nyheter:

Vill du ha fler sponsorer, öka sponsorintÀkterna och skapa lÄngsiktiga samarbeten?

Ta en titt pÄ handboken HÄllbar sponsring skriven av Magnus Berglund och Frans Fransson. Boken finns att köpa bÄde hos Adlibris och Bokus.

Tips: Prenumerera pÄ Allt om sponsrings nyhetsbrev!

Dela den hÀr texten:

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *

Denna webbplats anvÀnder Akismet för att minska skrÀppost. LÀr dig hur din kommentardata bearbetas.