SKF inleder ett sponsorsamarbete med Parasport Sverige

SKF i Sverige ingår ett sponsorsamarbete med Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté som ett led i satsningen till Paralympics i Rio 2016.
– Vi är stolta att bidra med både kunskap och engagemang till parasporten. Vårt engagemang är inte bara finansiellt, utan vi vill med vår kunskap inom lager och friktion bidra till att utövarnas utrustning rullar snabbare och mer effektivt, säger Gunilla Nilsson VD SKF Sverige AB.

SKF började sin verksamhet för över 100 år sedan med en innovation, det sfäriska kullagret. Uppfinningen banade vägen för SKF som idag är verksamt i 130 länder. Produkterna finns i alla apparater som roterar och gör det möjligt för utrustningen att snurra mer effektivt, mer tillförlitligt och energisnålt. Produkterna kan finnas i allt från cyklar, bilar, datorer, flygplan, pappersmaskiner, rymdraketer och medicinsk utrustning.

– Genom vårt samarbete med SKF hoppas vi kunna vara med och pröva nya vägar för att gå i bräschen i den teknikutveckling som pågår inom idrottens absoluta världselit. På sikt hoppas vi på detta vis kunna skapa bättre förutsättningar för alla som har behov av hjälpmedel där teknikutvecklingen SKF bidrar med går att implementera, säger Hans Säfström Sveriges truppledare inför Paralympics i Rio 2016.

Många paraidrottare är beroende av rullstolen i sitt idrottsutövande. En viktig del i framgången är omsorgen av materialval och prestanda för att använda den fysiska energin på effektivast sätt. SKF har genom tekniska samarbeten specialanpassat lagerlösningen i utrustningen som lett till slående positiva prestanda.

SKFs sponsorskap omfattar lager och expertis i speciallösningar till rullstolar som används av utövare i sporter såsom friidrott, basket, rugby.

Historiskt samhällsengagemang
Som ett led i SKFs samhällsengagemang är företaget involverat i en rad projekt i Sverige, däribland som huvudsponsor för Gothia Cup, Vetenskapsfestivalen i Göteborg och Universum.

– Vårt samhällsengagemang är enkelt. Där vi finns i världen vill vi också engagera oss där vi tror vi kan göra skillnad. Det kan vara allt från utbildning, sport, hälsoaktiviteter eller hjälp till mindre privilegierade i samhället. Parasportförbundets värderingar harmonierar med våra och vi tror vi kan göra skillnad och bidra med vår ingenjörskonst i paraidrottarnas satsningar till Rio 2016, säger Gunilla Nilsson.

Titta på BMW och det amerikanska boblandslaget

Magnus Berglund, sponsringsrådgivare och föreläsare alltomsponsring.se kommenterar:

”Om jag arbetade med rättigheten eller sponsorn skulle jag helt klart titta på det som BMW gjorde med det amerikanska boblandslaget. Där finns mycket inspiration att hämta till häftig storytelling – och varför inte nya medaljer?”

SKF inleder ett sponsorsamarbete med Parasport Sverige

Vill du ha fler sponsorer, öka sponsorintäkterna och skapa långsiktiga samarbeten?

Ta en titt på handboken Hållbar sponsring skriven av Magnus Berglund och Frans Fransson. Boken finns att köpa både hos Adlibris och Bokus.

Tips: Prenumerera på Allt om sponsrings nyhetsbrev!

Dela den här texten:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.