Svenska paralympier karriärcoachas

Parasport Paralympics Sweden Adecco

För att lyckas som elitidrottare krävs ett engagemang utöver det vanliga. Det påverkar möjligheterna att satsa på utbildning och heltidsarbete. För att ge paralympier förutsättningar för ett framgångsrikt yrkesliv efter idrottskarriären inleder Sveriges Paralympiska Kommitté nu ett samarbete med rekryterings- och bemanningsföretaget Adecco.

Adeccos Athletes Career Program (ACP) i samarbete med Adecco är speciellt utvecklat för att ge skräddarsydda lösningar som underlättar integrationen av elitidrottare på arbetsmarknaden kopplat till idrottskarriären.

– Idrottare som deltar i Athlete Career Program får träffa en karriärcoach som skräddarsyr ett upplägg för varje enskild individ. Det känns för oss skönt att kunna erbjuda detta till våra paralympier. Dessutom kommer Adecco göra en stor insats genom att ta ansvar för en viktig del i utbildningen av vår Elitidrottsskola, säger Hans Säfström, Sveriges truppledare inför Paralympics i Rio 2016.

Adecco är världens största rekryterings- och bemanningsföretag och kan i programmet ge idrottarna hjälp med olika frågor som till exempel hur man skriver CV, intervjuträning, tester och ett bollplank i frågor som gäller yrkesval och karriär.

– Utöver ren coaching har vi i och med vår verksamhet också möjlighet att hjälpa idrottarna att hitta extrajobb eller en karriär efter elitidrottssatsningen. På detta sätt blir vi en länk till näringslivet och kan hjälpa till att göra övergången från idrottslig till civil karriär smidigare, säger Per-Arne Gulbrandsen, VD för Adecco Sverige.

Svenska paralympier karriärcoachas för ett liv efter idrottskarriären

Vill du ha fler sponsorer, öka sponsorintäkterna och skapa långsiktiga samarbeten?

Ta en titt på handboken Hållbar sponsring skriven av Magnus Berglund och Frans Fransson. Boken finns att köpa både hos Adlibris och Bokus.

Tips: Prenumerera på Allt om sponsrings nyhetsbrev!

Dela den här texten: