STCC skriver 10-årigt avtal med rättighetsutvecklare

STCC Lagardère Sports

Lagardère Sports har tagit allt mer mark på den svenska rättighetsmarknaden och idag meddelade man att ett långt avtal med STCC-organisationen är skrivet. Samarbetet gör att Lagardère-gruppen knyter till sig banracing och rallycross till den redan digra samlingen rättigheter.

Det 10-åriga avtalet mellan Lagardère Sports och Scandinavian Touring Car Championship (STCC) innebär att företaget ska sköta alla sponsor- och hospitalityrättigheter för STCC:s samtliga verksamheter i Norden.

–Det känns oerhört spännande att få jobba långsiktigt med hela STCC:s verksamhet, särskilt i och med det växande intresset för banracing och rallycross i Sverige, säger Martin Håkansson, VD för Lagardère Sports Scandinavia.

Ansvarar för många stora svenska evenemang och sporträttigheter

Lagardère Sports är från början ett franskt bolag som köpt upp flera rättighetsutvecklare i Sverige, bland andra IEC In Sports och PR Event. Idag har man omkring 120 anställda i Sverige – vilket kan jämföras med 1 600 internationellt – och kontor i Stockholm, Göteborg och Båstad.

I rättighetsportföljen finns allt från If Stockholm Open (ATP Stockholm), Skistar Swedish Open (ATP Båstad), Swedish Open Women (WTA Båstad), Nordea Masters (European Tour Sweden), Helsingborg Open (Ladies European Tour), Vattenfall World Triathlon Stockholm och Velothon Stockholm.

Dessutom ansvarar företaget för kommersiella rättigheter för klubbar som AIK Fotboll, Halmstad BK, Helsingborgs IF samt MODO Hockey via företaget Sportfive. Gruppen är även driftsoperatör för Friends Arena.

”Professionaliserar den kommersiella delen”

Syftet med det nya avtalet med Lagardère Sports är att dra mer nytta av det stora intresse som finns kring de olika tävlingarna för att därmed öka sponsorintäkterna.

– Vi professionaliserar nu den kommersiella delen av vår verksamhet ytterligare i och med avtalet med Lagardère Sports, vilket också kommer att vara en positiv faktor för våra partners, säger Jonas Lundin, VD på STCC. Det 10-åriga avtalet ger oss både en trygghet och långsiktighet i den här satsningen, som i slutändan även kommer att ge publiken en ännu bättre upplevelse.

I STCC:s evenemang avgörs, i samarbete med Svenska Bilsportförbundet, de svenska mästerskapen i klasserna STCC och V8 Thunder Cars. Clio Cup och Formel Renault 1,6 har JSM-status och andra supportklasser i mästerskapet är Porsche Carrera Cup Scandinavia och Swedish GT.

Sedan 2014 driver STCC AB även RallyX, en rallycrosserie där klasserna Supercar och Supercar Lites har SM-status.

Lagardère Sports och STCC tecknar avtal om sponsorrättigheter

Vill du ha fler sponsorer, öka sponsorintäkterna och skapa långsiktiga samarbeten?

Ta en titt på handboken Hållbar sponsring skriven av Magnus Berglund och Frans Fransson. Boken finns att köpa både hos Adlibris och Bokus.

Tips: Prenumerera på Allt om sponsrings nyhetsbrev!

Dela den här texten: