Svensk Innebandy skriver nytt avtal med Svenska Spel

Dela den hÀr texten:

Svenska Spel och Svensk Innebandy Àr överens om ett nytt avtal som gör Svenska Spel till innebandyns fortsatta huvudsponsor till och med sÀsongen 2018/19. Avtalet Àr vÀrt 6,7 miljoner kronor/Är.

Svenska Spel har varit huvudsponsor till svensk innebandy i över 20 Är.

– Det Ă€r mycket glĂ€djande att vi fĂ„r fortsatt möjlighet att bidra till sportens utveckling, sĂ€ger Svenska Spels vd Lennart KĂ€ll.

Tagit fram en utvecklingsmodell

De senaste sÀsongerna har spelbolaget bland annat stöttat utvecklingen av Svensk Innebandys Utvecklingsmodell som bland annat syftar till att motverka att barn och ungdomar slutar med idrott i unga Är.

– Vi ser att Svensk Innebandy gĂ„r i brĂ€schen nĂ€r det gĂ€ller förĂ€ndring av svensk idrott, fortsĂ€tter Lennart KĂ€ll. Innebandyns utvecklingsmodell vill utveckla individerna och vĂ€rnar om livslĂ„ngt idrottande vilket i förlĂ€ngningen breddar bredden samtidigt som det kan spetsa eliten.

– Vi vill fortsĂ€tta att vara en del av den resa som innebandyn pĂ„börjat, sĂ€ger Lennart KĂ€ll.

“De har tydligt visat att de tror pĂ„ det vi gör”

Göran Harnesk, generalsekreterare för Svensk Innebandy, Àr glad över det fortsatta samarbetet.

– SĂ„vĂ€l idrottsrörelsen som spelmarknaden Ă€r i faser dĂ€r det som varit sjĂ€lvklart under mĂ„nga Ă„r inte Ă€r det lĂ€ngre. Det Ă€r en hel del nya vindar och dĂ€rför kĂ€nns det tryggt att ingĂ„ ett avtal med en samarbetspartner som vi kĂ€nner vĂ€l och tycker bra om.

Han fortsÀtter:

– Svenska Spel kĂ€nner till vĂ„ra mĂ„l och vĂ„ra utmaningar vĂ€l och har sjĂ€lva ett tydligt samhĂ€llsansvar. De har redan bidragit till den satsning vi gjort för livslĂ„ngt idrottande genom olika aktiveringar i samband med vĂ„ra arrangemang.

– De har tydligt visat att de tror pĂ„ det vi gör och vill fortsĂ€tta stödja oss. Vi vill vara ”Folksporten för alla – alltid!”, avslutar Göran Harnesk.

Avtalet mellan Svensk Innebandy och Svenska Spel Àr skrivet pÄ tre Är och enligt spelbolaget vÀrt 6,7 miljoner kronor/Är.

Fler nyheter:

Vill du ha fler sponsorer, öka sponsorintÀkterna och skapa lÄngsiktiga samarbeten?

Ta en titt pÄ handboken HÄllbar sponsring skriven av Magnus Berglund och Frans Fransson. Boken finns att köpa bÄde hos Adlibris och Bokus.

Tips: Prenumerera pÄ Allt om sponsrings nyhetsbrev!

Dela den hÀr texten: