Salming sponsrar Kopparbergs/Göteborgs FC

Dela den hÀr texten:

59407284-L19Y7

Kopparbergs/Göteborgs FC har inlett ett samarbete med Göteborgsbaserade sportvarumÀrket Salming. Samarbetet, som tar sitt avstamp i Salmings Teamwear-kollektion, ser varumÀrket som ett kvitto pÄ att deras produkter Àven hÄller för damfotbollens elitnivÄ.

Salming, som har sitt huvudkontor i Askim, har under de senaste fem Ären haft en kraftig tillvÀxt och gjort sig kÀnt som ett innovativt svenskt sportvarumÀrke som utmanar de globala jÀttarna inom Teamsport och löpning.

– Det Ă€r alltid kul att gĂ„ i brĂ€schen med företag som ser nya möjligheter, jag tror att samarbetet med Salming kommer bli lĂ„ngvarigt och givande för bĂ„da parter, sĂ€ger Peter Schramm, klubbchef i Kopparbergs/Göteborg FC.

Att Salming Teamwear har nĂ„tt ut bĂ„de geografiskt internationellt och utanför varumĂ€rkets kĂ€rn-omrĂ„den, indoor och running, har historiskt visat sig med samarbeten som engelska Division 2-klubben Northhampton FC och svenska KIF Örebro inom fotbollen.

– Samarbetet med Kopparberg Göteborg FC Ă€r ett kvitto pĂ„ att vĂ„r Teamwear hĂ„ller mĂ„ttet Ă€ven pĂ„ högsta nivĂ„ inom damfotbollen och förstĂ€rker det redan starka momentum vi har i verksamheten, sĂ€ger Thomas Nord, marknads- och designchef pĂ„ Salming.

Han fortsÀtter:

– Utöver bekrĂ€ftelsen för produktomrĂ„det i sig Ă€r det viktigt för oss att förstĂ€rka varumĂ€rkets kvinnliga sida inom lagsport, idag Ă€r över 50% av Salmings försĂ€ljning inom t ex löpning till kvinnor och den trenden stĂ„r sig, avslutar Thomas Nord.

Uppgörelsen innebÀr att Kopparbergs Göteborg FC frÄn och med sÀsongen 2016 kommer att spela och trÀna i klÀder frÄn Salming samt dra nytta av varumÀrkets unika RunLAB i Askim.

Fler nyheter:

Vill du ha fler sponsorer, öka sponsorintÀkterna och skapa lÄngsiktiga samarbeten?

Ta en titt pÄ handboken HÄllbar sponsring skriven av Magnus Berglund och Frans Fransson. Boken finns att köpa bÄde hos Adlibris och Bokus.

Tips: Prenumerera pÄ Allt om sponsrings nyhetsbrev!

Dela den hÀr texten: