Salming sponsrar Kopparbergs/Göteborgs FC

59407284-L19Y7

Kopparbergs/Göteborgs FC har inlett ett samarbete med Göteborgsbaserade sportvarumärket Salming. Samarbetet, som tar sitt avstamp i Salmings Teamwear-kollektion, ser varumärket som ett kvitto på att deras produkter även håller för damfotbollens elitnivå.

Salming, som har sitt huvudkontor i Askim, har under de senaste fem åren haft en kraftig tillväxt och gjort sig känt som ett innovativt svenskt sportvarumärke som utmanar de globala jättarna inom Teamsport och löpning.

– Det är alltid kul att gå i bräschen med företag som ser nya möjligheter, jag tror att samarbetet med Salming kommer bli långvarigt och givande för båda parter, säger Peter Schramm, klubbchef i Kopparbergs/Göteborg FC.

Att Salming Teamwear har nått ut både geografiskt internationellt och utanför varumärkets kärn-områden, indoor och running, har historiskt visat sig med samarbeten som engelska Division 2-klubben Northhampton FC och svenska KIF Örebro inom fotbollen.

– Samarbetet med Kopparberg Göteborg FC är ett kvitto på att vår Teamwear håller måttet även på högsta nivå inom damfotbollen och förstärker det redan starka momentum vi har i verksamheten, säger Thomas Nord, marknads- och designchef på Salming.

Han fortsätter:

– Utöver bekräftelsen för produktområdet i sig är det viktigt för oss att förstärka varumärkets kvinnliga sida inom lagsport, idag är över 50% av Salmings försäljning inom t ex löpning till kvinnor och den trenden står sig, avslutar Thomas Nord.

Uppgörelsen innebär att Kopparbergs Göteborg FC från och med säsongen 2016 kommer att spela och träna i kläder från Salming samt dra nytta av varumärkets unika RunLAB i Askim.

Vill du ha fler sponsorer, öka sponsorintäkterna och skapa långsiktiga samarbeten?

Ta en titt på handboken Hållbar sponsring skriven av Magnus Berglund och Frans Fransson. Boken finns att köpa både hos Adlibris och Bokus.

Tips: Prenumerera på Allt om sponsrings nyhetsbrev!

Dela den här texten: