Serneke sponsrar nystartade AlingsÄs FC

Dela den hÀr texten:

Serneke gÄr in som huvudsponsor till nystartade AlingsÄs FC som har mÄlet instÀllt pÄ Damallsvenskan. 

AlingsÄs FC bildades som en avknoppning frÄn ursprungsklubben Holmalund. Anledningen var att laget ville fortsÀtta sin satsning mot landets högsta serie för damfotboll, vilket inte rymdes i moderklubbens verksamhet.

–  AFC vill vara nĂ€sta generations fotbollsklubb, vĂ„gar utmana och tĂ€nker lĂ„ngsiktigt. Det kĂ€nns sjĂ€lvklart att vi som delar samma vĂ€rderingar ska vara med och stötta deras satsning, sĂ€ger Ola Serneke, VD och koncernchef för Serneke Group.

“Vi tror att framtidens damfotboll”

Efter ett Ärs förberedelser offentliggjordes den nybildade klubben under hösten.

– Vi Ă€r vĂ€ldigt stolta för att Serneke valt att följa med pĂ„ vĂ„r resa mot Allsvenskan. Serneke Ă€r med och gör det möjligt. Vi vill bidra med att utveckla framtidens fotbollsklubb och relationer till svensk damfotboll – pĂ„ riktigt, sĂ€ger klubbens ordförande Joakim Larsson.

Han utvecklar:

– Vi tror att framtidens damfotboll i grunden handlar om att utbilda alla tjejer för livet med fotbollen som verktyg. Vi vill ocksĂ„ skapa upplevelser som bygger varumĂ€rken pĂ„ ett sunt och trovĂ€rdigt sĂ€tt. Vi har hela tiden kĂ€nt att Serneke delat den visionen med oss.

Serneke har sedan lÀnge ett stort engagemang i att stötta föreningsliv och idrott. Omkring hundra föreningar och lag finns pÄ företagets sponsorlista, frÄn elitlag som IFK Göteborg och Frölunda Hockey till ungdomslag i olika idrotter.

Sponsrar Àven vid sidan av idrotten

Ola Serneke igen:

– Att det ska finnas utrymme för en fortsatt satsning pĂ„ damfotbollen i AlingsĂ„s kĂ€nns angelĂ€get och extra roligt eftersom det Ă€r en klubb som Ă€r nytĂ€nkande och har ett starkt driv. Bland annat gillar jag att det finns ett samhĂ€llsperspektiv i klubbens filosofi – att utbilda för livet vid sidan av fotbollen och att stĂ€rka individens sjĂ€lvkĂ€nsla genom laget.

Sernekes sponsorÄtaganden finns ocksÄ utanför idrotten, som till exempel BerÀttarministeriet och Universeum.

– Vi vill bidra till samhĂ€llsutveckling i stort, inte bara genom att bygga socialt hĂ„llbart. Föreningar har smĂ„ medel men fyller en viktig funktion, inte minst för unga. Jag ser det som en sjĂ€lvklarhet att vara med och stötta dem, avslutar Ola Serneke.

Fler nyheter:

Vill du ha fler sponsorer, öka sponsorintÀkterna och skapa lÄngsiktiga samarbeten?

Ta en titt pÄ handboken HÄllbar sponsring skriven av Magnus Berglund och Frans Fransson. Boken finns att köpa bÄde hos Adlibris och Bokus.

Tips: Prenumerera pÄ Allt om sponsrings nyhetsbrev!

Dela den hÀr texten: