Skånska Byggvaror blir nationell sponsor till Team Rynkeby

Team Rynkeby är ett nordiskt välgörenhetsprojekt som samlar in pengar till Barncancerfonden. 2015 sponsrade Skånska Byggvaror Team Rynkebys Helsingborgslag. Nu väljer Skånska Byggvaror att bli guldsponsor åt samtliga 11 svenska lag med sponsring som oavkortat går till Barncancerfonden. Det gör företaget till ett av projektets största sponsorer genom tiderna.

Efter starten i Danmark 2002 har Team Rynkeby vuxit till ett av nordens största välgörenhetsprojekt. Insamlingen går oavkortad till cancerforskning, bättre behandlingar och stöd till cancerdrabbade barn och familjer. 2015-2016 består Team Rynkeby av 1 600 motionscyklister och 400 funktionärer fördelade på 38 lokala lag från Sverige, Danmark, Finland, Norge och Färöarna. I juli cyklar alla medverkande till Paris för en gemensam manifestation i kampen mot barncancer. Nu går Skånska Byggvaror från att sponsra ett lag till elva lag.

– Genom att bidra till kampen mot barncancer vill vi visa våra medarbetare, kunder och samarbetspartners att vi vill bidra på allvar. Inte bara genom vår verksamhet utan också i ett projekt som gör enorm skillnad för familjer och barn. Vi är glada att kunna stötta de tusentals ideella krafter som varje år kämpar för livet i Team Rynkeby och gläds åt att projektet fortsätter växa med nya lag i Sverige, säger Paul Ljungberg, personalchef på Skånska Byggvaror.

Flera nya lag

Inför 2016 har fyra nya svenska lag tillkommit och intresset för att stödja projektet har aldrig varit större, från varken privatpersoner eller företag. För andra året medverkar även medarbetare från Skånska Byggvaror i det årslånga projektet som kröns av den 120 mil långa cyklingen till Paris i juli.

– Vi är djupt tacksamma och imponerade över Skånska Byggvarors beslut att bli en nationell sponsor. Deras engagemang är totalt och deras stöd ger enorm energi till våra lag och deras arbete med att kämpa för livet. Att ta klivet från ett lag till alla svenska lag är inget annat än fantastiskt, säger Paul Chronqvist Svensson, Country Manager Team Rynkeby Sverige.

2015 samlade Team Rynkebys alla lag från Sverige, Danmark, Finland, Norge och Färöarna in 61,3 miljoner kronor till kampen mot barncancer. De svenska lagen samlade in 13,4 miljoner kronor från företag och privatpersoner, som oavkortat gick till Barncancerfonden i Sverige.

Vill du ha fler sponsorer, öka sponsorintäkterna och skapa långsiktiga samarbeten?

Ta en titt på handboken Hållbar sponsring skriven av Magnus Berglund och Frans Fransson. Boken finns att köpa både hos Adlibris och Bokus.

Tips: Prenumerera på Allt om sponsrings nyhetsbrev!

Dela den här texten: