Ridning häst

Svenska Ridsportförbundet och ATG förlänger – fortsätter minst 4 år till

Ridsportens längsta samarbete blir ännu längre. Svenska Ridsportförbundet och ATG har redan samarbetat i närmare 50 år. Nu förlängs samarbetet i minst fyra år till, med fortsatt fokus på paradressyr, ryttarutveckling genom ATG Talang och hoppserien ATG Riders League.

Att vara med och möjliggöra verksamhet som på riktigt gör skillnad och som är hållbar över tid, är vad ATG:s sponsring handlar om. Det berättar spelbolaget i ett pressmeddelande från Svenska Ridsportförbundet.

– Vi vill vara med och utveckla svensk ridsport och tillsammans med Svenska Ridsportförbundet har vi hittat en bra väg framåt. Därför kommer vi att fortsätta ha fokus på paradressyren och ryttarutveckling genom ATG Talang. Vi har även säkerställt en fortsättning av den nationella hoppserien ATG Riders League de kommande fyra åren, vilket känns väldigt bra, säger Maria Guggenberger, hållbarhetschef ATG. 

– Det långa samarbetet med ATG är något vi är otroligt stolta över. Tillsammans har vi framgångsrikt och långsiktigt utvecklat ridsporten under snart fem decennier. Vi är givetvis väldigt glada över att få fortsätta den resan tillsammans, säger Camilla Sand, kommunikations- och marknadschef Svenska Ridsportförbundet.

PARADRESSYR

När det gäller paradressyren har det i första hand varit landslaget som har fått support, men från och med i år ges även tre talangfulla ryttare ett extra stöd i sina sportsatsningar.

RYTTARUTVECKLING

ATG Talang, Svenska Ridsportförbundets utvecklingsprogram för ryttare med mästerskap i sikte, är inne på sin åttonde upplaga. Med årets hopp-, dressyr- och fälttävlansryttare inräknade har sammanlagt 53 ryttare deltagit i satsningen. Effekten har synts rejält genom åren. Flera av ryttarna som har varit med har tagit plats i mästerskapslag, några har till och med tagit internationella mästerskapsmedaljer, och än fler har haft fina framgångar på högsta nivå nationellt.

– Den här satsningen betyder otroligt mycket för ryttarna, men även för oss i landslagsledningen. Vi backar upp den till 100 procent. Den är helt enkelt en succé, säger Henrik Ankarcrona, förbundskapten i hoppning.

ATG RIDERS LEAGUE

Svenska Ridsportförbundet och ATG har tillsammans utvecklat hopptävlingen ATG Riders League, en serie lika utvecklande för framtidens mästerskapsryttare som mästerskapshästar.

Nytt för 2021 var att en av sex serieomgångar genomfördes under Jönköping Horse Show. Omgången lockade flera av våra största ryttarstjärnor och tävlingen vanns av den största av dem alla: Peder Fredricson. Men den ryttare som har rönt störst framgångar i serien den här säsongen är Emma Emanuelsson.

– Den här serien är ju otroligt betydelsefull för oss ryttare. Att kunna rida här hemma på fina, bra nationella tävlingar med väldigt bra prispengar är vi tacksamma för, säger Emma Emanuelsson.

Att det blir en fortsättning för ATG Riders League i minst fyra år till välkomnas. Konceptet omfattar sex deltävlingar och en stor final varje säsong, en av de största höjdpunkterna inom den nationella hoppsporten. Det innebär att serien är ett värdefullt tillskott till Hoppsportens Vision 2030.

– Vi ska fortsätta på den inslagna vägen. Vi ska optimera tävlingskalendern och göra det ännu mer attraktivt för ryttare att vara kvar i Sverige och tävla. Jag tror framtiden ligger där. Både utifrån ett hållbarhetsperspektiv och för att stärka sporten. Grunden har vi. Nu ska vi fortsätta attrahera alla att komma hit och tävla, säger Henrik Ankarcrona.

Vill du ha fler sponsorer, öka sponsorintäkterna och skapa långsiktiga samarbeten?

Ta en titt på handboken Hållbar sponsring skriven av Magnus Berglund och Frans Fransson. Boken finns att köpa både hos Adlibris och Bokus.

Tips: Prenumerera på Allt om sponsrings nyhetsbrev!

Dela den här texten: